Meer dan 63.000 rijksmonumenten


woonhuis in 's Hertogenbosch

Woonhuis

Vughterstraat 178
5211GN 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van woonhuis

Vermoedelijk 17e eeuws PAND - voorhuis met vast achterhuis- met verdiep onder met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak tegen ingezwenkte halsgevel (voor) en tegen tuitgevel (achter); los achterhuis met lage verdieping onder met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak met schild. De in 1957 vernieuwde, in schoon metselwerk opgetrokken voorgevel heeft een quasi oude, houten winkelpui met luifel, ter hoogte van het verdiep twee 20-ruits schuiframen en op zolderhoogte een 9-ruits schuifraam, een gevelsteen van St.Joris met de draak en een gevelsteen met de tekst "Van ouds in Sint Joris". (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21934
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van woonhuis in 's Hertogenbosch

Eenvoudig, langgerekt, 16e-eeuws pandje met zolderverdieping onder met rode hollandse pannen gedekt zadeldak tegen tuitgevel en tegen trapgevel

Vughterstraat 174
's Hertogenbosch
Eenvoudig, langgerekt, 16e eeuws pandje met zolderverdieping onder met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak tegen tuitgevel (voor) en tegen..

woonhuis

Vughterstraat 168
's Hertogenbosch
In oorsprong vermoedelijk 17e eeuws pand met verdieping onder met blauwe Hollandse pannen gedekt schilddak. De vier vensterassen brede, gebo..

Bestaat uit twee panden waarvan het rechtse het opmerkelijkst

Vughterstraat 164A
's Hertogenbosch
Bestaat uit twee panden waarvan het rechtse het opmerkelijkst; gebosseerde pleisterlaag; stucversieringen boven de vensters en onder de cord..

Gebouw bestaande uit twee vroeg-19e-eeuwse panden met vermoedelijk oudere kernen

Vughterstraat 164
's Hertogenbosch
Gebouw bestaande uit twee vroeg 19e eeuwse panden met vermoedelijk oudere kernen. Het oostelijk pand heeft een lage verdieping en met blauwe..

woonhuis

Parklaan 16
's Hertogenbosch
Tot het laat 19e eeuwse Tilmanshofje behorend, in schoon metselwerk opgetrokken blok woningen; middenpartij met verdieping onder met blauwe ..

Kaart & Routeplanner

Route naar woonhuis in 's Hertogenbosch

Foto's (2)