Meer dan 63.000 rijksmonumenten


woonhuis in 's Hertogenbosch

Woonhuis

Vughterstraat 168
5211GN 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van woonhuis

In oorsprong vermoedelijk 17e eeuws pand met verdieping onder met blauwe Hollandse pannen gedekt schilddak. De vier vensterassen brede, gebosseerd gepleisterde voorgevel (XIX A) heeft een hardstenen plint, een cordonlijst, een brede en een smalle dubbele paneeldeur met smeedijzeren deurroosters en twee schuiframen - alle met glas-in-lood in de bovenlichten - op de begane grond en 6-ruits schuiframen op de verdieping - de vensters en deuren hebben alle een getoogde, geprofileerde stucwerkomlijsting - en is afgesloten door een geprofileerde kroonlijst met triglyphen; eenvoudige rondgesloten dakkapel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21932
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van woonhuis in 's Hertogenbosch

Eenvoudig, langgerekt, 16e-eeuws pandje met zolderverdieping onder met rode hollandse pannen gedekt zadeldak tegen tuitgevel en tegen trapgevel

Vughterstraat 174
's Hertogenbosch
Eenvoudig, langgerekt, 16e eeuws pandje met zolderverdieping onder met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak tegen tuitgevel (voor) en tegen..

woonhuis

Vughterstraat 178
's Hertogenbosch
Vermoedelijk 17e eeuws PAND - voorhuis met vast achterhuis- met verdiep onder met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak tegen ingezwenkte ha..

Bestaat uit twee panden waarvan het rechtse het opmerkelijkst

Vughterstraat 164A
's Hertogenbosch
Bestaat uit twee panden waarvan het rechtse het opmerkelijkst; gebosseerde pleisterlaag; stucversieringen boven de vensters en onder de cord..

Gebouw bestaande uit twee vroeg-19e-eeuwse panden met vermoedelijk oudere kernen

Vughterstraat 164
's Hertogenbosch
Gebouw bestaande uit twee vroeg 19e eeuwse panden met vermoedelijk oudere kernen. Het oostelijk pand heeft een lage verdieping en met blauwe..

woonhuis

Parklaan 16
's Hertogenbosch
Tot het laat 19e eeuwse Tilmanshofje behorend, in schoon metselwerk opgetrokken blok woningen; middenpartij met verdieping onder met blauwe ..

Kaart & Routeplanner

Route naar woonhuis in 's Hertogenbosch

Foto's (2)