Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gebouw bestaande uit twee vroeg-19e-eeuwse panden met vermoedelijk oudere kernen in 's Hertogenbosch

Woonhuis

Vughterstraat 164
5211GN 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van Gebouw bestaande uit twee vroeg-19e-eeuwse panden met vermoedelijk oudere kernen

Gebouw bestaande uit twee vroeg 19e eeuwse panden met vermoedelijk oudere kernen. Het oostelijk pand heeft een lage verdieping en met blauwe opn.verb.- Hollandse pannen gedekte zadeldaken. De gebosseerd gepleisterde voorgevel heeft een hardstenen plint, in het midden een dubbele deur met 4-ruits bovenlicht en een eenvoudige, risalerende omlijsting afgedekt met een goot op consoles, vier grote vensters met glas-in-lood in de bovenlichten en 6-ruits roedenverdeling in de onderramen op de begane grond en vijf lage vensters, waarvan twee gedicht, met draairamen op de verdieping, en is afgesloten met een geprofileerde kroonlijst. Het westelijke pand heeft een verdieping en een met blauwe opn.verb.- Hollandse pannen gedekt schilddak. De - op de begane grond gebosseerd - gepleisterde voorgevel heeft een hardstenen plint en op de begane grond en de verdieping vier vensters met T-ramen, die op de verdieping gevat zijn tussen pilasters, en is afgesloten door een kroonlijst met tandlijst. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21930
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gebouw bestaande uit twee vroeg-19e-eeuwse panden met vermoedelijk oudere kernen in 's Hertogenbosch

Bestaat uit twee panden waarvan het rechtse het opmerkelijkst

Vughterstraat 164A
's Hertogenbosch
Bestaat uit twee panden waarvan het rechtse het opmerkelijkst; gebosseerde pleisterlaag; stucversieringen boven de vensters en onder de cord..

woonhuis

Vughterstraat 168
's Hertogenbosch
In oorsprong vermoedelijk 17e eeuws pand met verdieping onder met blauwe Hollandse pannen gedekt schilddak. De vier vensterassen brede, gebo..

Eenvoudig, langgerekt, 16e-eeuws pandje met zolderverdieping onder met rode hollandse pannen gedekt zadeldak tegen tuitgevel en tegen trapgevel

Vughterstraat 174
's Hertogenbosch
Eenvoudig, langgerekt, 16e eeuws pandje met zolderverdieping onder met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak tegen tuitgevel (voor) en tegen..

woonhuis

Vughterstraat 178
's Hertogenbosch
Vermoedelijk 17e eeuws PAND - voorhuis met vast achterhuis- met verdiep onder met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak tegen ingezwenkte ha..

woonhuis

Parklaan 16
's Hertogenbosch
Tot het laat 19e eeuwse Tilmanshofje behorend, in schoon metselwerk opgetrokken blok woningen; middenpartij met verdieping onder met blauwe ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Gebouw bestaande uit twee vroeg-19e-eeuwse panden met vermoedelijk oudere kernen in 's Hertogenbosch

Foto's (2)