Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Fors pand samengesteld uit twee 17e/18e-eeuwse panden in 's Hertogenbosch

Woonhuis

Verwersstraat 20
5211HW 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van Fors pand samengesteld uit twee 17e/18e-eeuwse panden

Fors pand samengesteld uit twee 17e/18e eeuwse panden; brede, met kroonlijst afgesloten, gepleisterde voorgevel (XIX B) met getrokken horizontale voegen op de b.g. en een cordonlijst ter afsluiting van de b.g.; breed 6-ruits venster (1907), deur met bovenlicht en twee schuifvensters op de begane grond, drie vensters met 6-ruits schuiframen op verdieping en 4-ruits schuiframen op zolderhoogte, alle met afgeronde bovenhoeken en geprofileerde omlijsting. Noordelijk gedeelte - in 1907 ingrijpend verbouwd - bestaat uit voorhuis met verdieping onder met rode muldenpannen gedekt zadeldak met schild (achter), binnenplaats en achterhuis met verdieping onder met pannen gedekt zadeldak met schild (achter). Het zuidelijk gedeelte heeft een verdieping, een met rode muldenpannen gedekt zadeldak met wolfeind (voor) en tegen gepleisterde tuitgevel met top- en schouderstukken en muurankers, en inwendig kelder met ton- en insteekgewelf; opkamer met marmeren schoorsteenmantel en stucwerkplafond (XIX B); binnendeuren (XVIIId) kap met zes dubbele dekbalkjukken en schaarspanten met balk. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21907
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Fors pand samengesteld uit twee 17e/18e-eeuwse panden in 's Hertogenbosch

Huis met eenvoudige 18e-eeuwse halsgevel met schuiframen

Verwersstraat 18
's Hertogenbosch
Huis met eenvoudige 18e eeuwse halsgevel met schuiframen.

Huis met schilddak en strenge empire gevel waarin fraaie schuiframen en dakkapel

Verwersstraat 26
's Hertogenbosch
Huis met schilddak en strenge Empire gevel waarin fraaie schuiframen en dakkapel, plm 1800. Nog geheel woonhuisvorm.

Huis met schilddak en gebosseerd gepleisterde lijstgevel waarin vensters met afgeronde bovenhoeken en kuiven van stuc,xixc

Verwersstraat 21
's Hertogenbosch
Huis met schilddak en gebosseerd gepleisterde lijstgevel waarin vensters met afgeronde bovenhoeken en kuiven van stuc,XIXc.

Huis onder neogotische gevel uit omstreeks 1840

Verwersstraat 11
's Hertogenbosch
Huis onder neogotische gevel uit omstreeks 1840; uitgekraagde togen boven de benedenvensters; driehoekige pilasters op kraagstenen met bladw..

woonhuis

Verwersstraat 23
's Hertogenbosch
Drie vensterassen breed PAND met verdieping - 18e-eeuws voorhuis en 16e-eeuws achterhuis - onder met pannen gedekt zadeldak, aan de straatzi..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)