Meer dan 63.000 rijksmonumenten


woonhuis in 's Hertogenbosch

Woonhuis

Verwersstraat 1
5211HS 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van woonhuis

Twee samengevoegde panden (XVIII) met verdieping onder met blauwe Hollandse pannen gedekt zadeldak met wolfeind (voor) en tegen puntgevel (achter); witgepleisterde gevels voorzien van getrokken horizontale voegen. De tot twee verdiepingen verhoogde voorgevel is afgesloten door een kroonlijst met klossen, heeft een eenvoudige houten winkelpui en venster(s) met 8- (b.g.), 6- (1e verd.) en 4-ruits (2e verd.) schuiframen. De zijgevel is afgesloten met een gootlijst en heeft een deur met bovenlicht en vensters met 8- (b.g.) en 6-ruits (verd.) schuiframen. Inwendig: enkelvoudige balklagen en 18e eeuwse kap. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21884
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van woonhuis in 's Hertogenbosch

Huis met gepleisterde lijstgevel uit plm 1870 met kroonlijst op klossen en met tandlijst

Ridderstraat 19
's Hertogenbosch
Huis met gepleisterde lijstgevel uit plm 1870 met kroonlijst op klossen en met tandlijst; segmentvormig overtoogde vensters met kuiven in st..

Huis met lichtgroen gepleisterde gevel met bossingen

Fonteinstraat 3
's Hertogenbosch
Huis met lichtgroen gepleisterde gevel met bossingen. In de verdieping empire-schuiframen. Zadeldak evenwijdig aan lijstgevel. Inwendig 16e..

Huis met hoge gepleisterde lijstgevel

Verwersstraat 7
's Hertogenbosch
Huis met hoge gepleisterde lijstgevel; schuiframen; schilddak; eerste helft 19e eeuw.

Huis met gepleisterde lijstgevel uit plm 1870 met kroonlijst op klossen en met tandlijst, segmentvormig overtoogde vensters met kuiven in stuc

Ridderstraat 17
's Hertogenbosch
Huis met gepleisterde lijstgevel uit plm 1870 met kroonlijst op klossen en met tandlijst, segmentvormig overtoogde vensters met kuiven in st..

Huis onder schilddak en met 19e-eeuwse lijstgevel

Verwersstraat 9
's Hertogenbosch
HUIS onder schilddak en met 19e eeuwse lijstgevel; aan de achterzijde een vermoedelijk uit de 18e eeuw daterende tuitgevel.

Kaart & Routeplanner

Route naar woonhuis in 's Hertogenbosch

Foto's (4)