Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Voormalig achterhuis van Postelstraat 42 in 's Hertogenbosch

Woonhuis

Uilenburg 20
5211EV 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van Voormalig achterhuis van Postelstraat 42

Voormalig achterhuis van Postelstraat 42; over de Dieze gebouwd pand, bestaande uit drie, in schoon metselwerk opgetrokken bouwdelen, te weten: -het vermoedelijk 15e eeuwse hoofdgebouw; pand met verdiep onder met rode Hollandse pannen gedekt schilddak; in oostgevel deur met gedeeld bovenlicht en raam omlijst door pilasters afgedekt met fronton; moer- en kinderbinten balklaag met nog twee sleutelstukken met ronde profilering; oude kap met ankerbalkgebinten, -vermoedelijk vroeg 16e eeuwse, noordelijke aanbouw (westzijde); pand met verdiep onder met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen; houten kloosterkozijn in noordgevel; deur met gedeeld bovenlicht, en zolderluik in westgevel; kelder met tongewelf; moer- en kinderbinten balklaag met nog een sleutelstuk met ronde profilering; kap met dekbalkjuk, geschoorde nokstijl en geschoorde nokgording, -tweede, iets jongere noordelijke aanbouw (oostzijde); pand met verdiep onder met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak tussen topgevels; in de oostgevel deur en 6-ruits schuifraam; in de noordgevel twee natuurstenen kloosterkozijnen; moer- en kinderbinten balklaag met onder de middenbalk twee laat-gotische sleutelstukken en daaronder natuurstenen consoles, en onder de strijkbalken natuurstenen consoles, laat-gotische schouw met geprofileerde, natuurstenen wangen en geprofileerde, houten steunbalk. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21883
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Voormalig achterhuis van Postelstraat 42 in 's Hertogenbosch

Gebouw met topgevel

Uilenburg 14
's Hertogenbosch
Gebouw met topgevel. Poortje met geblokte natuurstenen omlijsting, 1649 blijkens jaartal. Oude deuren met een fraai gesneden middenstijl (ma..

Mariënburgklooster

Sint Janssingel 90
's Hertogenbosch
Inleiding. Het franciscanessenKLOOSTER "Mariënburg" van de "Zusters van de Sociëteit van Jezus, Maria en Jozef" met KAPEL, is gelegen aan..

Complex Mariënburg

Sint Janssingel 90
's Hertogenbosch
Inleiding. De KWEEKSCHOOL voor onderwijzeressen, behorend bij de Sociëteit van "Mariënburg" van de "Zusters van het Gezelschap Jezus, Mar..

Huis met gebosseerd gepleisterde trapgevel uit plm 1650 met festoen in top, natuurstenen voluten op de trappen

Postelstraat 38
's Hertogenbosch
Huis met gebosseerd gepleisterde trapgevel uit plm 1650 met festoen in top, natuurstenen voluten op de trappen; te weerszijden van het boven..

De Munt

Postelstraat 42
's Hertogenbosch
'de Munt'. HUIS met ten dele laatgotische geprofileerde natuurstenen ingangspoort met ezelsrugboog waarop hogels en een kruisbloem. Aan de ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Voormalig achterhuis van Postelstraat 42 in 's Hertogenbosch

Foto's (3)