Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Toenmalige woonhuis van de familie Boelen in 's Hertogenbosch

Woonhuis

Triniteitstraat 8
5211KW 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van Toenmalige woonhuis van de familie Boelen

Gebosseerd gepleisterd, vijf vensterassen breed en drie vensterassen diep pand (XIX B) met verdieping onder met blauwe Hollandse pannen gedekt omlopend schilddak. Gevels met "gebouchardeerde" hoekblokken, cordonlijsten en afgesloten door kroonlijst met consoles; neo-renaissance deur met bovenlicht, waarin lamp; vensters met T-ramen en op de begane grond strekken met afwisselend gepleisterde diamantkoppen en gebouchardeerde blokken en op de verdieping met omlijsting afgedekt door kroonlijst met consoles; in het midden van de zuidgevel openslaande deuren op begane grond en op verdieping; op verdieping balcon met smeedijzeren hek. Stoep omsloten door smeedijzeren hek tussen hardstenen palen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21881
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Toenmalige woonhuis van de familie Boelen in 's Hertogenbosch

Groot woonhuis

Oude Dieze 12
's Hertogenbosch
Inleiding. Groot WOONHUIS, gelegen op de hoek van de Oude Dieze met de Triniteitsstraat, gebouwd in 1888 in opdracht van mr. Theodore Serra..

woonhuis

Oude Dieze 23
's Hertogenbosch
Gepleisterd pand (XIX B; ten dele vernieuwd na brand in 1972) met verdieping onder met grijze betonpannen gedekt zadeldak met schild (voor) ..

Pand met verdieping onder met blauwe hollandse pannen gedekt zadeldak met schild en tegen gepleisterde tuitgevel

Oude Dieze 21
's Hertogenbosch
Pand (XIX B met oudere kern) met verdieping onder met blauwe Hollandse pannen gedekt zadeldak met schild (voor) en tegen gepleisterde tuitge..

woonhuis

Oude Dieze 19
's Hertogenbosch
19e-Eeuws, dubbel KOETSHUIS onder breed en hoog met blauwe Hollandse pannen gedekt zadeldak met schild (voor) en tegen gepleisterde topgevel..

In de rooilijn van de oude dieze gelegen voormalig herenhuis

Oude Dieze 10
's Hertogenbosch
Inleiding. Een in de rooilijn van de Oude Dieze gelegen voormalig HERENHUIS. Het betreft een tussenwoning op een rechthoekig perceel. Het i..

Kaart & Routeplanner

Route naar Toenmalige woonhuis van de familie Boelen in 's Hertogenbosch

Foto's (3)