woonhuis in 's Hertogenbosch

Torenstraat 11
5211KK 's Hertogenbosch

Beschrijving van woonhuis

Nr 11. Noordelijk gedeelte van een blokvormig zeven vensterassen breed, in schoon metselwerk opgetrokken pand (XIX A) met twee verdiepingen onder met blauwe Hollandse pannen gedekt omlopend schilddak met hoekschoorstenen. In de met een geprofileerde kroonlijst afgesloten voorgevel een deur met gedeeld bovenlicht, twee (in oorsprong 8-ruits) schuiframen op de begane grond en in totaal acht 6-ruits schuiframen op de verdiepingen. Nr 13 Zuidelijk gedeelte van een blokvormig zeven vensterassen breed, in schoon metselwerk opgetrokken pand (XIX A) met twee verdiepingen onder met blauwe Hollandse pannen gedekt omlopend schilddak met hoekschoorstenen. In de met een geprofileerde kroonlijst afgesloten voorgevel een deur met gedeeld bovenlicht, drie (in oorsprong 8-ruits) schuiframen op de begane grond en in totaal zes 6-ruits schuiframen op de verdiepingen. In de zuidelijke zijgevel twee reeksen van 8-ruits schuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)