woonhuis in 's Hertogenbosch

Stationsweg 26
5211TW 's Hertogenbosch

Beschrijving van woonhuis

Uit ca. 1897 daterend, naar ontwerp van J.Dony gebouwd, in schoon metselwerk opgetrokken, vlakgedekt hoekpand met verdieping onder met leien gedekt schilddak; risalerend westelijk deel van noordgevel onder insteekkap tegen fantasie-trapgevel; boven de op de begane grond afgeschuinde hoek een vierkant arkeltorentje in decoratief vakwerk en onder ingesnoerd tentdak voorzien van spits met transen; risalerend zuidelijk deel van westgevel onder insteekkap tegen fantasie-trapgevel. Gevel met hardstenen plint en natuurstenen banden, blokken en decoratieve details, en afgesloten door gemetselde kroonlijst met consoles. Deur met getoogd bovenlicht natuurstenen bekroning; getoogd schuifvenster op de hoek; voor het overige rechtgesloten (schuif) ramen in getoogde vensters; twee dakkapellen onder zadeldak tegen gemetselde trapgevel, twee dakkapellen onder ingesnoerd zadeldak met schild. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)