Meer dan 63.000 rijksmonumenten


woonhuis in 's Hertogenbosch

Woonhuis

Stationsweg 24
5211TW 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van woonhuis

Uit ca. 1897 daterend, naar ontwerp van J.Dony gebouwd, in schoon metselwerk opgetrokken, vlakgedekt pand met verdieping en met een met leien gedekt dakschild, dat doorloopt over het westelijk buurpand aan de straatzijde; risalerend westelijk deel onder insteekkap, voor tegen fantasie-trapgevel met pinakel en achter tegen met leien gedekt, afgeknot tentdak. Gevel met hardstenen plint en natuurstenen banden, blokken en decoratieve details, en terzijde van risaliet afgesloten door gemetselde kroonlijst met consoles. Deur met getoogd bovenlicht, twee schuiframen en een groot winkelraam in getoogde vensters op de begane grond; op de verdieping een op consoles rustend natuurstenen balcon met uitbuikend smeedijzeren hek, twee stel balcondeuren en een schuifraam in getoogde nissen en een uitkragende houten erker met gemetselde en deels natuurstenen onderbouw rustend op consoles; in de geveltop een rondboog venster; dakkapel onder zadeldak tegen gemetselde trapgevel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21873
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van woonhuis in 's Hertogenbosch

woonhuis

Stationsweg 22
's Hertogenbosch
Uit ca. 1897 daterend, naar ontwerp van J.Dony gebouwd, in schoon metselwerk opgetrokken, vlakgedekt pand met verdieping en met een met leie..

woonhuis

Stationsweg 26
's Hertogenbosch
Uit ca. 1897 daterend, naar ontwerp van J.Dony gebouwd, in schoon metselwerk opgetrokken, vlakgedekt hoekpand met verdieping onder met leien..

woonhuis

Stationsweg 20
's Hertogenbosch
Uit ca. 1897 daterend, naar ontwerp van J.Dony gebouwd, in schoon metselwerk opgetrokken, vlakgedekt pand met verdieping en met een met leie..

Voormalige herenhuizen met achtererf

Oranje Nassaulaan 2
's Hertogenbosch
Inleiding. In de wijk Het Zand gelegen voormalige HERENHUIZEN met achtererf. Het betreft een als één architectonisch ensemble ontworpen b..

woonhuis

Stationsweg 18
's Hertogenbosch
Westelijke helft van een uit ca. 1897 daterend, naar ontwerp van J.Dony gebouwd, in schoon metselwerk opgetrokken, vlakgedekt pand met verdi..

Kaart & Routeplanner

Route naar woonhuis in 's Hertogenbosch

Foto's (1)