Meer dan 63.000 rijksmonumenten


woonhuis in 's Hertogenbosch

Woonhuis

Stationsweg 6
5211TW 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van woonhuis

Uit ca. 1897 daterend, naar ontwerp van J.Dony gebouwd, in schoon metselwerk opgetrokken, vlakgedekt pand met verdieping en een met leien gedekt dakschild aan de straatzijde, dat doorloopt over het westelijk buurpand; risalerende ingangspartij onder insteekkap tegen trapgevel. Gevel met hardstenen plint, natuurstenen banden, blokken, en decoratieve details, en afgesloten door gemetselde kroonlijst met consoles. Deur met bovenlicht en natuurstenen omlijsting afgesloten met fronton; in totaal vijf rechtgesloten schuiframen met 16-ruits bovenlichten in getoogde vensters; rondboogvenster in geveltop; dakkapel onder zadeldakje. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21864
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van woonhuis in 's Hertogenbosch

woonhuis

Stationsweg 4
's Hertogenbosch
Uit ca. 1897 daterend, naar ontwerp van J.Dony gebouwd, in schoon metselwerk opgetrokken, vlakgedekt pand met verdieping en een met leien ge..

Oostelijke helft van een

Stationsweg 8
's Hertogenbosch
Oostelijke helft van een uit ca. 1897 daterend, naar ontwerp van J.Dony gebouwd, in schoon metselwerk opgetrokken, vlakgedekt pand met verdi..

woonhuis

Stationsweg 10
's Hertogenbosch
Westelijke helft van een uit ca. 1897 daterend, naar ontwerp van J.Dony gebouwd, in schoon metselwerk opgetrokken, vlakgedekt pand met verdi..

woonhuis

Stationsweg 2
's Hertogenbosch
Uit ca. 1897 daterend, naar ontwerp van J.Dony gebouwd, in schoon metselwerk opgetrokken hoekpand met verdieping onder met leien gedekt Mans..

woonhuis

Stationsweg 12
's Hertogenbosch
Uit ca. 1897 daterend, naar ontwerp van J.Dony gebouwd, in schoon metselwerk opgetrokken, vlakgedekt pand met verdieping en met een met leie..

Kaart & Routeplanner

Route naar woonhuis in 's Hertogenbosch

Foto's (1)