Meer dan 63.000 rijksmonumenten


woonhuis in 's Hertogenbosch

Woonhuis

Stationsweg 4
5211TW 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van woonhuis

Uit ca. 1897 daterend, naar ontwerp van J.Dony gebouwd, in schoon metselwerk opgetrokken, vlakgedekt pand met verdieping en een met leien gedekt dakschild aan de straatzijde; risalerend westelijk gedeelte onder insteekkap tegen verhoogde halsgevel met klauwstukken, piroenen en afgesloten met fronton. Gevel met gedeeltelijk gebosseerde hardstenen plint, natuurstenen banden, blokken, deuromlijsting, balcon op verdieping en decoratieve details, en afgesloten met een gemetselde kroonlijst. Rechtgesloten kelderlichten in plint; deur met halfrond bovenlicht en natuurstenen omlijsting bekroond door segmentvormig fronton; twee rondgesloten vensters op de begane grond; T-ramen en balcondeuren, waarboven getoogde ontlastingsbogen, op de verdieping en in de geveltop; dakkapel onder met leien gedekt zadeldakje met schilden. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21863
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van woonhuis in 's Hertogenbosch

woonhuis

Stationsweg 2
's Hertogenbosch
Uit ca. 1897 daterend, naar ontwerp van J.Dony gebouwd, in schoon metselwerk opgetrokken hoekpand met verdieping onder met leien gedekt Mans..

woonhuis

Stationsweg 6
's Hertogenbosch
Uit ca. 1897 daterend, naar ontwerp van J.Dony gebouwd, in schoon metselwerk opgetrokken, vlakgedekt pand met verdieping en een met leien ge..

Oostelijke helft van een

Stationsweg 8
's Hertogenbosch
Oostelijke helft van een uit ca. 1897 daterend, naar ontwerp van J.Dony gebouwd, in schoon metselwerk opgetrokken, vlakgedekt pand met verdi..

woonhuis

Stationsweg 10
's Hertogenbosch
Westelijke helft van een uit ca. 1897 daterend, naar ontwerp van J.Dony gebouwd, in schoon metselwerk opgetrokken, vlakgedekt pand met verdi..

woonhuis

Stationsweg 12
's Hertogenbosch
Uit ca. 1897 daterend, naar ontwerp van J.Dony gebouwd, in schoon metselwerk opgetrokken, vlakgedekt pand met verdieping en met een met leie..

Kaart & Routeplanner

Route naar woonhuis in 's Hertogenbosch

Foto's (1)