Meer dan 63.000 rijksmonumenten


woonhuis in 's Hertogenbosch

Woonhuis

Stationsweg 33
5211TV 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van woonhuis

Uit 1899 daterend, in schoon metselwerk opgetrokken hoekpand met verdieping onder met leien gedekt omlopend schilddak; in zuidgevel hoekrisaliet onder insteekkap tegen trapgevel met pinakel; boven de op de begane grond afgeschuinde hoek een polygonale arkeltoren onder met leien gedekte peerspits met trans; in westgevel a-centrisch risaliet onder insteekkap tegen tuitgevel met trappen en pinakel; aan de noordkant van de westzijde een insteekkap tegen trapgevel met pinakel; gemetselde dakkapellen tegen tuitgeveltjes met pinakel. Gevels met hardstenen plint, natuurstenen lijsten, blokken en decoratieve details en afgesloten door gemetselde kroonlijst met consoles. Getoogde ramen op de begane grond; rechtgesloten ramen in getoogde vensters met tegeltjes in de boogvelden op de verdieping; rondboogramen in de dakkapellen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21861
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van woonhuis in 's Hertogenbosch

woonhuis

Stationsweg 29
's Hertogenbosch
Uit 1900 daterend, in schoon metselwerk opgetrokken pand met 2 verdiepingen onder omlopend schilddak; boven oostelijk deel een insteekkap te..

woonhuis

Stationsweg 27
's Hertogenbosch
Uit 1900 daterend, in schoon metselwerk opgetrokken pand met verdiepingen onder met pannen gedekt zadeldak, aan de voorzijde tegen tuitgevel..

woonhuis

Stationsweg 23
's Hertogenbosch
Uit ca.1900 daterend, in schoon metselwerk opgetrokken vlakgedekt pand met twee verdiepingen en een met leien gedekt dakschild aan de straat..

Driedubbel woonhuis, per pand bestaand uit een boven- en benedenwoning

Koninginnenlaan 3
's Hertogenbosch
Inleiding. Driedubbel WOONHUIS, per pand bestaand uit een boven- en benedenwoning, gebouwd in 1898 aan een der hoofdassen van het uitbreidi..

woonhuis

Stationsweg 21
's Hertogenbosch
Westelijke helft van uit ca. 1900 daterend, in schoon metselwerk opgetrokken pand met verdieping onder met leien gedekt omlopend schilddak m..

Kaart & Routeplanner

Route naar woonhuis in 's Hertogenbosch

Foto's (2)