Meer dan 63.000 rijksmonumenten


woonhuis in 's Hertogenbosch

Woonhuis

Stationsweg 29
5211TV 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van woonhuis

Uit 1900 daterend, in schoon metselwerk opgetrokken pand met 2 verdiepingen onder omlopend schilddak; boven oostelijk deel een insteekkap tegen verhoogde halsgevel, afgedekt met segmentvormig fronton en met klauwstukken en piroenen. Voorgevel met hardstenen plint, natuurstenen banden, blokken en decoratieve details en afgesloten door gemetselde kroonlijst met consoles. Deur met halfrond bovenlicht, en hardhouten winkelpui; rechtgesloten T-ramen en balcondeuren in getoogde (venster)nissen op verdiepingen; balcon op verdieping; drie gekoppelde rondboog ramen in getoogd venster in de geveltop. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21860
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van woonhuis in 's Hertogenbosch

woonhuis

Stationsweg 27
's Hertogenbosch
Uit 1900 daterend, in schoon metselwerk opgetrokken pand met verdiepingen onder met pannen gedekt zadeldak, aan de voorzijde tegen tuitgevel..

woonhuis

Stationsweg 33
's Hertogenbosch
Uit 1899 daterend, in schoon metselwerk opgetrokken hoekpand met verdieping onder met leien gedekt omlopend schilddak; in zuidgevel hoekrisa..

woonhuis

Stationsweg 23
's Hertogenbosch
Uit ca.1900 daterend, in schoon metselwerk opgetrokken vlakgedekt pand met twee verdiepingen en een met leien gedekt dakschild aan de straat..

woonhuis

Stationsweg 21
's Hertogenbosch
Westelijke helft van uit ca. 1900 daterend, in schoon metselwerk opgetrokken pand met verdieping onder met leien gedekt omlopend schilddak m..

Driedubbel woonhuis, per pand bestaand uit een boven- en benedenwoning

Koninginnenlaan 3
's Hertogenbosch
Inleiding. Driedubbel WOONHUIS, per pand bestaand uit een boven- en benedenwoning, gebouwd in 1898 aan een der hoofdassen van het uitbreidi..

Kaart & Routeplanner

Route naar woonhuis in 's Hertogenbosch

Foto's (2)