Meer dan 63.000 rijksmonumenten


woonhuis in 's Hertogenbosch

Woonhuis

Stationsweg 21
5211TV 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van woonhuis

Westelijke helft van uit ca. 1900 daterend, in schoon metselwerk opgetrokken pand met verdieping onder met leien gedekt omlopend schilddak met hoekschoorstenen en risalerende middenpartij onder insteekkap tegen fantasietrapgevel met pinakels en sierankers. Voorgevel met hardstenen plint, deuromlijsting, banden en decoratieve details in natuursteen en afgesloten door gemetselde kroonlijst met consoles. Deur met twee gekoppelde rondboogvensters als bovenlicht en afgedekt door fronton; rechtgesloten ramen in getoogde vensters met tegeltjes in de boogvelden; houten erker op de verdieping; dakkapel onder zadeldak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21857
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van woonhuis in 's Hertogenbosch

Oostelijke helft van

Stationsweg 19
's Hertogenbosch
Oostelijke helft van uit ca. 1900 daterend in schoon metselwerk opgetrokken pand met verdieping onder met leien gedekt omlopend schilddak me..

woonhuis

Stationsweg 23
's Hertogenbosch
Uit ca.1900 daterend, in schoon metselwerk opgetrokken vlakgedekt pand met twee verdiepingen en een met leien gedekt dakschild aan de straat..

woonhuis

Stationsweg 15
's Hertogenbosch
Uit ca.1900 daterend, in schoon metselwerk opgetrokken pand met verdieping onder met leien gedekt omlopend schilddak, dat doorloopt over het..

woonhuis

Stationsweg 27
's Hertogenbosch
Uit 1900 daterend, in schoon metselwerk opgetrokken pand met verdiepingen onder met pannen gedekt zadeldak, aan de voorzijde tegen tuitgevel..

woonhuis

Stationsweg 29
's Hertogenbosch
Uit 1900 daterend, in schoon metselwerk opgetrokken pand met 2 verdiepingen onder omlopend schilddak; boven oostelijk deel een insteekkap te..

Kaart & Routeplanner

Route naar woonhuis in 's Hertogenbosch

Foto's (1)