Meer dan 63.000 rijksmonumenten


woonhuis in 's Hertogenbosch

Woonhuis

Stationsweg 17
5211TV 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van woonhuis

Uit ca.1900 daterend, in schoon metselwerk opgetrokken pand met verdieping onder met leien gedekt omlopend schilddak, dat doorloopt over het oostelijke buurpand; risalerende westelijke partij onder insteekkap tegen tuitgevel met pinakels. Voorgevel met hardstenen plint, natuurstenen banden en decoratieve details "Dordtse" uitkraging boven de rondboog vensters op de verdieping en afgesloten door goot op consoles. Deur in rondboog en met twee gekoppelde rondboogvensters als bovenlicht, en twee rechtgesloten vensters in getoogde nissen op begane grond; uitkragende houten erker en rechtgesloten ramen op de verdieping; rondboograam in geveltop. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21855
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van woonhuis in 's Hertogenbosch

woonhuis

Stationsweg 15
's Hertogenbosch
Uit ca.1900 daterend, in schoon metselwerk opgetrokken pand met verdieping onder met leien gedekt omlopend schilddak, dat doorloopt over het..

Oostelijke helft van

Stationsweg 19
's Hertogenbosch
Oostelijke helft van uit ca. 1900 daterend in schoon metselwerk opgetrokken pand met verdieping onder met leien gedekt omlopend schilddak me..

woonhuis

Stationsweg 21
's Hertogenbosch
Westelijke helft van uit ca. 1900 daterend, in schoon metselwerk opgetrokken pand met verdieping onder met leien gedekt omlopend schilddak m..

woonhuis

Stationsweg 23
's Hertogenbosch
Uit ca.1900 daterend, in schoon metselwerk opgetrokken vlakgedekt pand met twee verdiepingen en een met leien gedekt dakschild aan de straat..

woonhuis

Stationsweg 3
's Hertogenbosch
Uit 1898 daterend, naar ontwerp van J.Dony gebouwd, in schoon metselwerk opgetrokken, vlakgedekt HOEKPAND met verdieping en met omlopend, me..

Kaart & Routeplanner

Route naar woonhuis in 's Hertogenbosch

Foto's (1)