Meer dan 63.000 rijksmonumenten


woonhuis in 's Hertogenbosch

Woonhuis

Stationsweg 15
5211TV 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van woonhuis

Uit ca.1900 daterend, in schoon metselwerk opgetrokken pand met verdieping onder met leien gedekt omlopend schilddak, dat doorloopt over het westelijk buurpand. Voorgevel met hardstenen plint, natuurstenen banden en decoratieve details "Dordtse" uitkraging boven de rondboog vensters op de verdieping en afgesloten door goot op consoles. Deur met gedeeld bovenlicht en breed venster met driepasvormig bovenlicht op begane grond; twee T-ramen op verdieping; dakkapel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21854
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van woonhuis in 's Hertogenbosch

woonhuis

Stationsweg 17
's Hertogenbosch
Uit ca.1900 daterend, in schoon metselwerk opgetrokken pand met verdieping onder met leien gedekt omlopend schilddak, dat doorloopt over het..

Oostelijke helft van

Stationsweg 19
's Hertogenbosch
Oostelijke helft van uit ca. 1900 daterend in schoon metselwerk opgetrokken pand met verdieping onder met leien gedekt omlopend schilddak me..

woonhuis

Stationsweg 21
's Hertogenbosch
Westelijke helft van uit ca. 1900 daterend, in schoon metselwerk opgetrokken pand met verdieping onder met leien gedekt omlopend schilddak m..

woonhuis

Stationsweg 23
's Hertogenbosch
Uit ca.1900 daterend, in schoon metselwerk opgetrokken vlakgedekt pand met twee verdiepingen en een met leien gedekt dakschild aan de straat..

woonhuis

Stationsweg 27
's Hertogenbosch
Uit 1900 daterend, in schoon metselwerk opgetrokken pand met verdiepingen onder met pannen gedekt zadeldak, aan de voorzijde tegen tuitgevel..

Kaart & Routeplanner

Route naar woonhuis in 's Hertogenbosch

Foto's (1)