Meer dan 63.000 rijksmonumenten


woonhuis in 's Hertogenbosch

Woonhuis

Stationsplein 4
5211AP 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van woonhuis

Uit ca.1897 daterend, in schoon metselwerk opgetrokken hoekpand met verdieping onder met leien gedekt omlopend schilddak; aan de westzijde een uitbouw met twee verdiepingen onder zadeldak tegen puntgevel en een uitspringend trappehuis onder lessenaardak in de hoek tussen pand en uitbouw; boven de oostzijde van de noordgevel een insteekkap tegen puntgevel. Gevels met hardstenen plint, lijstwerk en blokken in natuursteen, siermetselwerk in gele baksteen en afgesloten door gemetselde gootlijst. Boven de deur met rondboog-bovenlicht in de noordgevel een natuurstenen balcon met fraai, uitbuikend smeedijzeren hek; oostelijk van het balcon een uitspringende houten erker. Getoogde rond- en rechtgesloten vensters met schuiframen of 6-ruits indeling. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21851
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van woonhuis in 's Hertogenbosch

woonhuis

Stationsplein 2
's Hertogenbosch
Uit ca.1900 daterend, in schoon metselwerk opgetrokken, neo-renaissance hoekpand met verdieping onder met leien gedekt omlopend schilddak; r..

woonhuis

Oranje Nassaulaan 1
's Hertogenbosch
Inleiding. In de wijk Het Zand gelegen woonblok bestaande uit een drietal voormalige HERENHUIZEN met achtererf, begrensd door de Oranje Nas..

Drakenfontein

Stationsplein 2by 1
's Hertogenbosch
Door Jhr.Mr. P.J.Bosch van Drakestein aan de stad Den Bosch geschonken "Drakenfontein"; in 1903 door J.Dony vervaardigde zandstenen fontein ..

Twee tussen het stationsplein en de parallelweg gesitueerde ijzeren perronoverkappingen

Stationsplein 41
's Hertogenbosch
Inleiding. Twee tussen het Stationsplein en de Parallelweg gesitueerde ijzeren perronoverkappingen naar ontwerp van ir. G.W. van Heukelom ..

Voormalige herenhuizen met achtererf

Oranje Nassaulaan 2
's Hertogenbosch
Inleiding. In de wijk Het Zand gelegen voormalige HERENHUIZEN met achtererf. Het betreft een als één architectonisch ensemble ontworpen b..

Kaart & Routeplanner

Route naar woonhuis in 's Hertogenbosch

Foto's (1)