Meer dan 63.000 rijksmonumenten


kerkelijk gebouw in 's Hertogenbosch

Kerkelijk Gebouw

Sint Josephstraat 11 A
5211NH 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van kerkelijk gebouw

In 1854-1855 naar ontwerp van A.van Veggel gebouwd, voormalig KLOOSTER der Paters Redemptoristen; pand met verdieping, bestaande uit drie haaks op elkaar staande vleugels onder met blauwe Hollandse pannen gedekte zadeldaken met schilden, die tesamen met de zuidgevel van de kerk, St.Josephstraat 15, een gesloten hof omsluiten. De in schoon metselwerk opgetrokken gevels met hoekrisalieten zijn voorzien van cordonlijsten en afgesloten met een geprofileerde kroonlijst met ten dele 4-ruits zolderramen in het fries. Op de begane grond en de verdieping getoogde vensters met 4- en 6-raams kruiskozijnen met geometrische roedenverdeling en geprofileerde stucwerkomlijsting, uitlopend in kleine consoles, rond de bovenzijde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21844
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van kerkelijk gebouw in 's Hertogenbosch

woonhuis

Sint Josephstraat 7
's Hertogenbosch
Inleiding. Een in de rooilijn van de St. Josephstraat gelegen dubbel HERENHUIS op een rechthoekig perceel met taps toelopende achterzijde. ..

gebouw

Sint Josephstraat 18
's Hertogenbosch
Inleiding. Voormalige PAROCHIALE LAGERE SCHOOL (St. Josephstraat 18) en PAROCHIALE MULOSCHOOL (St. Josephstraat 20), verbonden aan de paroc..

Sint Josephkerk

Sint Josephstraat 15
's Hertogenbosch
In 1859 gereedgekomen, naar ontwerp van A.van Veggel gebouwde ST.JOSEPHKERK, behorende tot het voormalige klooster der Paters Redemptoristen..

Herenhuis met gepleisterde gevel

Sint Josephstraat 10
's Hertogenbosch
Herenhuis met gepleisterde gevel; fraaie deur en gesneden kalf uit begin 18e eeuw; schuiframen. Ontstaan uit samentrekking van drie panden, ..

Pandje zonder verdieping

In den Boerenmouw 21
's Hertogenbosch
Vermoedelijk 17e eeuws pandje zonder verdieping; noordelijk gedeelte onder met blauwe Hollandse pannen gedekt schilddak en zuidelijk gedeelt..

Kaart & Routeplanner

Route naar kerkelijk gebouw in 's Hertogenbosch

Foto's (1)