Meer dan 63.000 rijksmonumenten


woonhuis in 's Hertogenbosch

Woonhuis

Sint Jorisstraat 24
5211HB 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van woonhuis

In oorsprong vermoedelijk 17e eeuws pand, voorhuis met verdieping onder met rode Hollandse pannen gedekt Mansardedak met wolfeind (voor) en tegen gepleisterde puntgevel (achter) en vast achterhuis met verdieping onder met blauwe Hollandse pannen gedekt wolfdak. De tot twee verdiepingen verhoogde, gebosseerd gepleisterde voorgevel (XIXa) heeft een paneeldeur met snijlicht en twee 8-ruits schuiframen op de begane grond, twee 6-ruits schuiframen op de verdieping en twee 4-ruits schuiframen op de tweede verdieping en is afgesloten met een geprofileerde kroonlijst. In de gepleisterde achtergevel 4-, 6- en 9-ruits schuiframen. Inwendig: onder het achterhuis kelder met tongewelf; gang met marmeren tegels; stucwerkplafonds (XIX A); verdiepingsbalklaag met moeren kinderbinten in achterhuis; kap met eiken dekbalkjukken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21841
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van woonhuis in 's Hertogenbosch

woonhuis

Sint Jorisstraat 22
's Hertogenbosch
In oorsprong vermoedelijk 17e eeuws pand - voorhuis met vast achterhuis - met twee verdiepingen onder met blauwe Hollandse pannen gedekt wol..

woonhuis

Sint Jorisstraat 26
's Hertogenbosch
19e eeuws pand met verdieping onder met rode muldenpannen gedekt zadeldak met schild (voor) en tegen gepleisterde topgevel (achter). De gebo..

woonhuis

Sint Jorisstraat 20
's Hertogenbosch
18e eeuws pand - voorhuis met vast achterhuis - met verdieping onder met rode Hollandse pannen gedekt schilddak. De gebosseerd gepleisterde ..

Huis met eenvoudige gewitte lijstgevel met dakkapel en tandlijst onder kroonlijst

Sint Jorisstraat 13
's Hertogenbosch
Huis met eenvoudige gewitte lijstgevel met dakkapel en tandlijst onder kroonlijst, begin 19e eeuw.

Huis met eenvoudige lijstgevel

Sint Jorisstraat 15
's Hertogenbosch
Huis met eenvoudige lijstgevel; fraaie paneeldeur en gesneden kalf; begin 19e eeuw. Aan de achterzijde blijkt de samentrekking uit twee pand..

Kaart & Routeplanner

Route naar woonhuis in 's Hertogenbosch

Foto's (1)