Meer dan 63.000 rijksmonumenten


woonhuis in 's Hertogenbosch

Woonhuis

Sint Jorisstraat 22
5211HB 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van woonhuis

In oorsprong vermoedelijk 17e eeuws pand - voorhuis met vast achterhuis - met twee verdiepingen onder met blauwe Hollandse pannen gedekt wolfdak. De wit gepleisterde voorgevel (XIXc) heeft een grijs geverfde plint met lijstwerk, cordonlijsten en is afgesloten met een geprofileerde kroonlijst voorzien van drie paar consoles, waartussen een met stucwerk decoraties omlijste oculus; paneeldeur met naald en bovenlicht met levensboom en twee vensters met 8-ruits draairamen op de begane grond, twee vensters met 6-ruits draairamen en gietijzeren raamhek op de verdieping en twee vensters met 4-ruits draairamen en gietijzeren raamhek op de tweede verdieping, alle voorzien van geprofileerde stucwerkomlijsting met kuif. De gebosseerd gepleisterde achtergevel is afgesloten met een geprofileerde kroonlijst, heeft 8-ruits schuiframen op de begane grond, 6-ruits schuiframen op de verdieping en twee draairamen op de tweede verdieping. Inwendig: voor- en achterhuis gescheiden door brandmuur; kelder met tongewelf onder achterhuis; (geschilderde) stucwerkplafonds (XIX B); betimmeringen en stucwerkdecoraties ingang en trappehuis; op 1e verdieping moer- en kinderbintenbalklaag; 19e eeuwse kap met dekbalkjukken en schaarspanten. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21840
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van woonhuis in 's Hertogenbosch

woonhuis

Sint Jorisstraat 20
's Hertogenbosch
18e eeuws pand - voorhuis met vast achterhuis - met verdieping onder met rode Hollandse pannen gedekt schilddak. De gebosseerd gepleisterde ..

woonhuis

Sint Jorisstraat 24
's Hertogenbosch
In oorsprong vermoedelijk 17e eeuws pand, voorhuis met verdieping onder met rode Hollandse pannen gedekt Mansardedak met wolfeind (voor) en ..

woonhuis

Sint Jorisstraat 26
's Hertogenbosch
19e eeuws pand met verdieping onder met rode muldenpannen gedekt zadeldak met schild (voor) en tegen gepleisterde topgevel (achter). De gebo..

Pand met verdieping onder met rode hollandse pannen gedekt schilddak

Sint Jorisstraat 18
's Hertogenbosch
Pand met verdieping onder met rode Hollandse pannen gedekt schilddak. De geschilderde, bakstenen voorgevel (XIXa) heeft een deur met bovenli..

Huis met eenvoudige gewitte lijstgevel met dakkapel en tandlijst onder kroonlijst

Sint Jorisstraat 13
's Hertogenbosch
Huis met eenvoudige gewitte lijstgevel met dakkapel en tandlijst onder kroonlijst, begin 19e eeuw.

Kaart & Routeplanner

Route naar woonhuis in 's Hertogenbosch

Foto's (1)