Meer dan 63.000 rijksmonumenten


woonhuis in 's Hertogenbosch

Woonhuis

Sint Jorisstraat 20
5211HB 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van woonhuis

18e eeuws pand - voorhuis met vast achterhuis - met verdieping onder met rode Hollandse pannen gedekt schilddak. De gebosseerd gepleisterde voorgevel (XIXa) met cordonlijst en afgesloten met geprofileerde kroonlijst, heeft een deur met bovenlicht en twee vensters met schuiframen voorzien van 4-ruits roedenverdeling in de bovenlichten op de begane grond en twee vensters met 6-ruits schuiframen op de verdieping, alle met geprofileerde stucwerkomlijsting. Inwendig: moer- en kinderbintenbalklagen met sleutelstukken; 19e eeuwse stucwerk-plafonds; kap met schaarspanten met balk en korbelen. Achter het huis een los 19e eeuws achterhuis, waaronder twee kleine kelders met tongewelf. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21839
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van woonhuis in 's Hertogenbosch

woonhuis

Sint Jorisstraat 22
's Hertogenbosch
In oorsprong vermoedelijk 17e eeuws pand - voorhuis met vast achterhuis - met twee verdiepingen onder met blauwe Hollandse pannen gedekt wol..

Pand met verdieping onder met rode hollandse pannen gedekt schilddak

Sint Jorisstraat 18
's Hertogenbosch
Pand met verdieping onder met rode Hollandse pannen gedekt schilddak. De geschilderde, bakstenen voorgevel (XIXa) heeft een deur met bovenli..

woonhuis

Sint Jorisstraat 24
's Hertogenbosch
In oorsprong vermoedelijk 17e eeuws pand, voorhuis met verdieping onder met rode Hollandse pannen gedekt Mansardedak met wolfeind (voor) en ..

Pand met verdieping onder met rode hollandse pannen gedekt zadeldak tegen topgevel en met schild

Sint Jorisstraat 14
's Hertogenbosch
Pand (XIX A) met verdieping onder met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak tegen topgevel (achter) en met schild (voor). De gepleisterde vo..

woonhuis

Sint Jorisstraat 26
's Hertogenbosch
19e eeuws pand met verdieping onder met rode muldenpannen gedekt zadeldak met schild (voor) en tegen gepleisterde topgevel (achter). De gebo..

Kaart & Routeplanner

Route naar woonhuis in 's Hertogenbosch

Foto's (1)