Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met verdieping onder met rode hollandse pannen gedekt zadeldak met schild en tegen topgevel in 's Hertogenbosch

Woonhuis

Sint Jorisstraat 17
5211HA 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van Pand met verdieping onder met rode hollandse pannen gedekt zadeldak met schild en tegen topgevel

Pand met verdieping onder met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak met schild (voor) en tegen topgevel (achter). Gepleisterde, op de begane grond gebosseerde voorgevel (XIX A) met hardstenen plint, cordonlijst met tandlijst en gootlijst met tandlijst; paneeldeur met bovenlicht en twee 8-ruits schuiframen op de begane grond; twee 6-ruits schuiframen op de verdieping. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21835
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met verdieping onder met rode hollandse pannen gedekt zadeldak met schild en tegen topgevel in 's Hertogenbosch

Huis met eenvoudige lijstgevel

Sint Jorisstraat 15
's Hertogenbosch
Huis met eenvoudige lijstgevel; fraaie paneeldeur en gesneden kalf; begin 19e eeuw. Aan de achterzijde blijkt de samentrekking uit twee pand..

Huis met eenvoudige gewitte lijstgevel met dakkapel en tandlijst onder kroonlijst

Sint Jorisstraat 13
's Hertogenbosch
Huis met eenvoudige gewitte lijstgevel met dakkapel en tandlijst onder kroonlijst, begin 19e eeuw.

woonhuis

Sint Jorisstraat 26
's Hertogenbosch
19e eeuws pand met verdieping onder met rode muldenpannen gedekt zadeldak met schild (voor) en tegen gepleisterde topgevel (achter). De gebo..

woonhuis

Sint Jorisstraat 24
's Hertogenbosch
In oorsprong vermoedelijk 17e eeuws pand, voorhuis met verdieping onder met rode Hollandse pannen gedekt Mansardedak met wolfeind (voor) en ..

Huis met 19e-eeuwse, eenvoudige gewitte gevel, waarachter, blijkens het metselwerk, nog delen van het daar in 1591 gevestigde karthuizerklooster schui ..

Sint Jorisstraat 25
's Hertogenbosch
HUIS met 19e eeuwse, eenvoudige gewitte gevel, waarachter, blijkens het metselwerk, nog delen van het daar in 1591 gevestigde Karthuizerkloo..

Kaart & Routeplanner

Route naar Pand met verdieping onder met rode hollandse pannen gedekt zadeldak met schild en tegen topgevel in 's Hertogenbosch