Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Eenvoudig, blokvormig 18e-eeuws pandje met verdieping onder met rode hollandse pannen gedekt schilddak in 's Hertogenbosch

Woonhuis

Sint Janskerkhof 16
5211LA 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van Eenvoudig, blokvormig 18e-eeuws pandje met verdieping onder met rode hollandse pannen gedekt schilddak

Eenvoudig, blokvormig 18e eeuws pandje met verdieping onder met rode Hollandse pannen gedekt schilddak. In de in schoon metselwerk opgetrokken gevels een deur met bovenlicht en vensters met 6-ruits schuiframen en luiken op de begane grond en 9-ruits ramen op de verdieping; gepleisterde plint. Kap met dekbalkjukken en schaarspanten met balk. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21832
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Eenvoudig, blokvormig 18e-eeuws pandje met verdieping onder met rode hollandse pannen gedekt schilddak in 's Hertogenbosch

gebouw

Sint Janskerkhof 9
's Hertogenbosch
Inleiding. Het PAKHUIS annex BEELDHOUWERSATELIER is gelegen aan de noordelijke zijde van het kleine vierkante plein dat de zuidelijke afslu..

woonhuis

Sint Janskerkhof 8
's Hertogenbosch
Gepleisterd pakhuis - oorspronkelijk twee panden die door het wegbreken van de gemeenschappelijke tussenmuur in de 18e eeuw tot een pand zij..

Achterhuis

Choorstraat 8
's Hertogenbosch
16e eeuws achterhuis; pand met verdieping onder met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak tussen trapgevels, waarvan de trappen met gemetsel..

Voormalig kantoorgebouw van de Maatschappij van Brandverzekering voor het Koningrijk der Nederlanden

Choorstraat 14
's Hertogenbosch
Inleiding. Het voormalige KANTOORGEBOUW van de Maatschappij van Brandverzekering voor het Koningrijk der Nederlanden is gelegen aan de noor..

Vondelingenhuis, gepleisterd hoekpand met verdieping onder met Hollandse pannen gedekt zadeldak

Clarastraat 25
's Hertogenbosch
In oorsprong 16e eeuws - van 1570 tot 1629 in gebruik als "Vondelingenhuis"-, aan de straatzijden gebosseerd gepleisterd hoekpand met verdie..

Kaart & Routeplanner

Route naar Eenvoudig, blokvormig 18e-eeuws pandje met verdieping onder met rode hollandse pannen gedekt schilddak in 's Hertogenbosch