Meer dan 63.000 rijksmonumenten


gebouw in 's Hertogenbosch

Gebouw

Nieuwstraat 34
5211NL 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van gebouw

Aan 13e eeuwse waterpoort grenzend, over de Dieze gebouwd, reeds vanaf de middeleeuwen tot het Groot-Ziekengasthuis behorend pand (XV B) met verdieping onder met pannen gedekt wolfdak. In de in schoon metselwerk opgetrokken oostgevel: Dieze boog, 8-ruits draairamen op begane grond, twee 19e eeuwse houten kruiskozijnen op verdieping, staafankers en diverse oude bouwsporen. In de westgevel gedeeltelijk oud metselwerk met bouwsporen, segmentboog en oud kruiskozijn. Kopgevels ca.1942 vernieuwd. Inwendig: moer- en kinderbinten balklaag met laatgotische sleutelstukken; hoge stucwerk schoorsteenmantel (XIX A) thans fungerend als deuromlijsting. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21826
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van gebouw in 's Hertogenbosch

gebouw

Nieuwstraat 34
's Hertogenbosch
Inleiding. Het ZIEKENHUIS met zusterKLOOSTER en KAPEL is gelegen aan de westelijke zijde van het terrein van het Groot Ziekengasthuis. Vana..

Complex GZG

Nieuwstraat 34
's Hertogenbosch
Inleiding. Het bij het Groot Ziekengasthuis behorende MariaPAVILJOEN, dat bestemd was voor patiƫnten met besmettelijke ziekten is gelegen ..

Complex GZG

Nieuwstraat 34
's Hertogenbosch
Inleiding. Het ziekenPAVILJOEN, behorend bij het complex van het Groot Ziekengasthuis bevindt zich in het centrum van het ziekenhuisterrein..

Complex GZG

Nieuwstraat 34
's Hertogenbosch
Inleiding. Het LIJKENHUIS annex ROUWKAPEL behorend bij het Groot Ziekengasthuis is direct ten westen van het ziekenhuis annex klooster (Com..

Complex GZG

Nieuwstraat 34
's Hertogenbosch
Inleiding. Het ZIEKENHUIS, behorend bij het complex van het Groot Ziekengasthuis, is met de voorgevel gesitueerd aan de Nieuwstraat, gelege..

Kaart & Routeplanner

Route naar gebouw in 's Hertogenbosch

Foto's (1)