Meer dan 63.000 rijksmonumenten


woonhuis in 's Hertogenbosch

Woonhuis

Postelstraat 60
5211EB 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van woonhuis

Laat 15e eeuws pand bestaande uit: -breed voorhuis met verdieping onder afgeknot, met blauwe Hollandse pannen gedekt zadeldak aan de achterzijde tegen afgeknotte trapgevel in schoon metselwerk. De voorgevel is een met een lijst afgesloten afgeknotte topgevel met gebosseerde imitatie-hardsteen bepleistering, cordonlijsten, drie schuiframen op de begane grond en drie 6-ruits schuiframen op de verdieping en zolderverdieping. Inwendig: moer- en kinderbinten balklagen met peerkraalsleutelstukken; kap met eiken tussenbalkgebinten. -zijhuis met verdieping onder met blauwe Hollandse pannen gedekt zadeldak (dwarskap) tegen noordzijde van voorhuis. Met een lijst afgesloten, gepleisterde voorgevel met cordonlijst, twee deuren met 4-ruits bovenlichten en 6-ruits schuifraam op verdieping. -twee naast elkaar gelegen, vaste achterhuizen onder met pannen gedekte zadeldaken tegen gepleisterde topgevels met restanten van trappen. Inwendig: moer- en kinderbinten balklagen met peerkraalsleutelstukken; kappen met eiken dekbalkjukken en sporen gespannen. Oude steektrappen en 19e eeuwse stucwerkplafonds. Het pand werd in 1876 verbouwd tot ijkkantoor; thans winkelpand. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21814
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van woonhuis in 's Hertogenbosch

Huis met gebosseerd gepleisterde gevel met kroonlijst op consoles, schuiframen en omlijste ingangspartij

Postelstraat 64
's Hertogenbosch
Huis met gebosseerd gepleisterde gevel (19e eeuw) met kroonlijst op consoles, schuiframen en omlijste ingangspartij.

Huis met gebosseerd gepleisterde gevel met kroonlijst op consoles die voortzetting is van die van nr 64

Postelstraat 66
's Hertogenbosch
Huis met gebosseerd gepleisterde gevel met kroonlijst op consoles die voortzetting is van die van nr 64. 19e eeuw. Onder een dak met het nr ..

Huis met eenvoudige gevel uit begin 19e eeuw, waarachter een ouder zeer diep pand, reikend tot aan de dieze waar twee topgevels

Postelstraat 52
's Hertogenbosch
Huis met eenvoudige gevel uit begin 19e eeuw, waarachter een ouder zeer diep pand, reikend tot aan de Dieze waar twee topgevels.

Huis met gebosseerd gepleisterde gevel met kroonlijst op consoles die voortzetting is van die van nr 66

Postelstraat 68
's Hertogenbosch
Huis met gebosseerd gepleisterde gevel met kroonlijst op consoles die voortzetting is van die van nr 66. 19e eeuw. Onder een dak met het nr ..

Huis met gebosseerd gepleisterde gevel met kroonlijst op consoles

Postelstraat 68
's Hertogenbosch
Huis met gebosseerd gepleisterde gevel met kroonlijst op consoles. De lijst is gelijksoortig aan die van nr 66. Evenals de kapconstructie is..

Kaart & Routeplanner

Route naar woonhuis in 's Hertogenbosch