Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Aan de zuidzijde langs de Binnen Dieze gelegen, in gele baksteen opgetrokken pand met verdieping onder met pannen gedekt zadeldak in 's Hertogenbosch

Poort van Diepen 1
5211EE 's Hertogenbosch
Noord Brabant

Beschrijving van Aan de zuidzijde langs de Binnen Dieze gelegen, in gele baksteen opgetrokken pand met verdieping onder met pannen gedekt zadeldak

Aan de zuidzijde langs de Binnen Dieze gelegen, in gele baksteen opgetrokken pand (XVIII B) met verdieping onder met pannen gedekt zadeldak. In zuidgevel 9-ruits schuiframen. In de met geprofileerde gootlijst afgesloten noordgevel: op begane grond 35-ruits schuifraam, tot deur met gedeeld bovenlicht gewijzigd venster, deur met 9-ruits bovenlicht, tot deur met bovenlicht gewijzigd venster, rondboognis met opgeklampte deur; op de verdieping drie vensters met 15-ruits bovenlicht en onder draairamen. Staafankers. Inwendig: enkelvoudige eiken balklagen; kap met grenen dekbalkjukken en schaarspanten met balk. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)