Meer dan 63.000 rijksmonumenten


woonhuis in 's Hertogenbosch

Woonhuis

Parade 12
5211KL 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van woonhuis

Uit 1858 daterend, vijf vensterassen breed en diep pand met verdieping onder met blauwe Hollandse pannen gedekt omlopend schilddak. Gevels opgetrokken in schoon metselwerk met deels hardstenen, deels gepleisterde plint, hoekpilasters, cordonlijst met tandlijst en afgesloten door forse kroonlijst met consoles, waartussen cassetten en zoldervensters, en aan de voorzijde bekroond door smeedijzeren hekwerk tussen hoekpijlers en attiek boven middenrisaliet. In middenrisaliet dubbele deur met stoep, bovenlicht en geprofileerde omlijsting, en daarboven balcon op consoles en met smeedijzeren hek. Vensters met T-ramen, op de verdieping met afgeronde bovenhoeken, en met geprofileerde omlijsting, op de verdieping tevens met kuifstuk en een tweede profiellijst op consoles rond het bovenste deel. Rondom hardstenen stoep, grotendeels afgesloten met smeedijzeren hek. Tegen de achtergevel een gebosseerd gepleisterde aanbouw met verdieping onder met blauwe Hollandse pannen gedekt zadeldak; in de noordgevel vier natuurstenen kruiskozijnen en een inrijpoort met daarboven balcondeuren (balcon verdwenen). (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21770
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van woonhuis in 's Hertogenbosch

Huis met eenvoudige lijstgevel

Peperstraat 1
's Hertogenbosch
Huis met eenvoudige lijstgevel; hoog schilddak met dakkapel; kroonlijst op klossen; gesneden bovenlicht en deurkalf aan ingang. Omstreeks 18..

Huis een geheel vormend met peperstraat 2, begin 19e eeuw, fraaie deur

Parade 14
's Hertogenbosch
Huis een geheel vormend met Peperstraat 2, begin 19e eeuw, fraaie deur.

Huis met eenvoudige lijstgevel met kroonlijst op klossen, die overgaan in triglyphen met druppen

Peperstraat 3
's Hertogenbosch
Huis met eenvoudige lijstgevel met kroonlijst op klossen, die overgaan in triglyphen met druppen. Geprofileerde deuromlijsting. Begin 19e ee..

Groot pand met strenge gepleisterde gevel

Peperstraat 2
's Hertogenbosch
Groot pand met strenge gepleisterde gevel, vroeg 19e eeuw. Kroonlijst op klossen; brede ingang met omgekorniste kroonlijst op consoles met a..

Secretariaat van het bisdom

Parade 11
's Hertogenbosch
Secretariaat van het Bisdom. Als particulier woonhuis gebouwd in 1769. Rijk versierde ingangstravee met balcon en kroonlijst met gesneden co..

Kaart & Routeplanner

Route naar woonhuis in 's Hertogenbosch

Foto's (3)