Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Bisschoppelijk paleis, als particulier woonhuis gebouwd in 's Hertogenbosch

Kerkelijk Gebouw

Parade 10
5211KL 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van Bisschoppelijk paleis, als particulier woonhuis gebouwd

Bisschoppelijk Paleis, als particulier woonhuis gebouwd in 1776. Rijk versierde ingangstravee en kroonlijst met consoles. Plint met cartouche-patronen als bossingen. Schuiframen met klossen en druppen onder de wisseldorpels en met waaierzwikken. Inwendig stucwerk in de gang, schoorsteenmantel van wit en zwart marmer; op de verdieping een houten schoorsteen en een plafond, alles uit de bouwtijd. Op de eerste verdieping van de achtervleugel een kleine neo-gotische kapel met vijfzijdige koorsluiting, waarin twee spitsboogramen met ijzeren tracering; in de zijgevels twee 8-ruits ramen; gevels in schoon metselwerk; dak gedekt met blauwe Hollandse pannen en leien en bekroond door smeedijzeren kruis. Rechts van het gebouw een gepleisterd klassicistisch koetshuis met kroonlijst op klossen; boven ingangsboog cartouche met een bisschoppelijk wapen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21769
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Bisschoppelijk paleis, als particulier woonhuis gebouwd in 's Hertogenbosch

Huis met lijstgevel met gebosseerde pleisterlaag

Parade 8
's Hertogenbosch
Huis met lijstgevel met gebosseerde pleisterlaag. Schuiframen. Bovenlicht van ingang met ruitmotief uit segmenten. Cordonlijst. Eerste helft..

Secretariaat van het bisdom

Parade 11
's Hertogenbosch
Secretariaat van het Bisdom. Als particulier woonhuis gebouwd in 1769. Rijk versierde ingangstravee met balcon en kroonlijst met gesneden co..

woonhuis

Parade 12
's Hertogenbosch
Uit 1858 daterend, vijf vensterassen breed en diep pand met verdieping onder met blauwe Hollandse pannen gedekt omlopend schilddak. Gevels ..

Huis met eenvoudige lijstgevel

Peperstraat 1
's Hertogenbosch
Huis met eenvoudige lijstgevel; hoog schilddak met dakkapel; kroonlijst op klossen; gesneden bovenlicht en deurkalf aan ingang. Omstreeks 18..

Huis een geheel vormend met peperstraat 2, begin 19e eeuw, fraaie deur

Parade 14
's Hertogenbosch
Huis een geheel vormend met Peperstraat 2, begin 19e eeuw, fraaie deur.

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)