Meer dan 63.000 rijksmonumenten


woonhuis in 's Hertogenbosch

Woonhuis

Oude Dieze 8
5211KV 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van woonhuis

Uit 1888 daterend, in schoon metselwerk opgetrokken, neo-renaissance pand met verdieping onder met rode Hollandse pannen gedekt schilddak met insteekkap tegen trapgevel boven het midden van de voorgevel. De voorgevel, voorzien van midden- en hoekpilasters, is rijkelijk gedecoreerd met banden en blokken in natuurstenen en heeft een gesneden paneeldeur met bovenlicht en T-ramen, alle in getoogde nissen met verschillende tegelpatronen in de boogvelden. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21762
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van woonhuis in 's Hertogenbosch

In de rooilijn van de oude dieze gelegen voormalig herenhuis

Oude Dieze 10
's Hertogenbosch
Inleiding. Een in de rooilijn van de Oude Dieze gelegen voormalig HERENHUIS. Het betreft een tussenwoning op een rechthoekig perceel. Het i..

woonhuis

Oude Dieze 6
's Hertogenbosch
Uit 1888 daterend, in neo-renaissance stijl opgetrokken, voormalig woonhuis van de beeldhouwer H.van der Geld. In schoon metselwerk opgetrok..

Pand met verdieping onder met hollandse pannen gedekt schilddak

Oude Dieze 15
's Hertogenbosch
Pand (XIX B met oudere kern) met verdieping onder met Hollandse pannen gedekt schilddak. De in schoon metselwerk opgetrokken voorgevel met h..

Huis met eenvoudige gevel

Oude Dieze 17
's Hertogenbosch
HUIS met eenvoudige gevel; schuiframen, beneden luiken; kroonlijst op gesneden consoles in régence stijl. Omstreeks 1775.

Groot woonhuis

Oude Dieze 12
's Hertogenbosch
Inleiding. Groot WOONHUIS, gelegen op de hoek van de Oude Dieze met de Triniteitsstraat, gebouwd in 1888 in opdracht van mr. Theodore Serra..

Kaart & Routeplanner

Route naar woonhuis in 's Hertogenbosch

Foto's (1)