Meer dan 63.000 rijksmonumenten


woonhuis in 's Hertogenbosch

Woonhuis

Oude Dieze 6
5211KV 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van woonhuis

Uit 1888 daterend, in neo-renaissance stijl opgetrokken, voormalig woonhuis van de beeldhouwer H.van der Geld. In schoon metselwerk opgetrokken pand met verdieping onder met leien gedekt zadeldak (dwarskap) voor en omlopend schilddak achter, aan de westzijde tegen trapgevel; iets risalerende oostelijke gevelhelft onder insteekkap tegen trapgevel. Voorgevel voorzien van plint, banden, lijsten en diamantkoppen in hardsteen; gesneden paneeldeur met smeedijzeren deurijzers en gedeeld bovenlicht; T-ramen in rondgesloten (b.g.) en getoogde (verd.) vensternissen; op de begane grond in de boogvelden boven de vensters gebeeldhouwde taferelen uit het middeleeuwse bouwbedrijf en boven de deur eikeloof met daaronder de tekst: Arbeyd sere voert tot eere. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21761
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van woonhuis in 's Hertogenbosch

woonhuis

Oude Dieze 8
's Hertogenbosch
Uit 1888 daterend, in schoon metselwerk opgetrokken, neo-renaissance pand met verdieping onder met rode Hollandse pannen gedekt schilddak me..

woonhuis

Oude Dieze 4
's Hertogenbosch
Voormalige, uit ca. 1888 daterende atelierruimte van de beeldhouwer H.van der Geld, bestaande uit pand zonder verdieping onder met blauwe Ho..

Pand met verdieping onder met hollandse pannen gedekt schilddak

Oude Dieze 15
's Hertogenbosch
Pand (XIX B met oudere kern) met verdieping onder met Hollandse pannen gedekt schilddak. De in schoon metselwerk opgetrokken voorgevel met h..

Huis met gevel met hoekuitmetselingen en middenrisaliet, omgekorniste kroonlijst met triglyphen

Oude Dieze 13
's Hertogenbosch
HUIS met gevel met hoekuitmetselingen en middenrisaliet, omgekorniste kroonlijst met triglyphen. Deuromlijsting met kroonlijst op tandlijst;..

In de rooilijn van de oude dieze gelegen voormalig herenhuis

Oude Dieze 10
's Hertogenbosch
Inleiding. Een in de rooilijn van de Oude Dieze gelegen voormalig HERENHUIS. Het betreft een tussenwoning op een rechthoekig perceel. Het i..

Kaart & Routeplanner

Route naar woonhuis in 's Hertogenbosch

Foto's (1)