Meer dan 63.000 rijksmonumenten


woonhuis in 's Hertogenbosch

Woonhuis

Oude Dieze 4
5211KV 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van woonhuis

Voormalige, uit ca. 1888 daterende atelierruimte van de beeldhouwer H.van der Geld, bestaande uit pand zonder verdieping onder met blauwe Hollandse pannen gedekt zadeldak tussen tuitgevels met trap en poortgebouw onder met leien gedekt schilddak. De in schoon metselwerk opgetrokken gevels in neo-renaissance stijl zijn voorzien van hardstenen plint, lijsten, blokken, diamantkoppen, gebeeldhouwde kopjes als sluitstenen van de twee rondboogvensters en van de inrijpoort met halfrond bovenlicht en leeuwekoppen op de hoeken van de schouderstukken. Het beeldhouwwerk is van H.van der Geld. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21760
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van woonhuis in 's Hertogenbosch

woonhuis

Oude Dieze 6
's Hertogenbosch
Uit 1888 daterend, in neo-renaissance stijl opgetrokken, voormalig woonhuis van de beeldhouwer H.van der Geld. In schoon metselwerk opgetrok..

Huis met gevel met hoekuitmetselingen en middenrisaliet, omgekorniste kroonlijst met triglyphen

Oude Dieze 13
's Hertogenbosch
HUIS met gevel met hoekuitmetselingen en middenrisaliet, omgekorniste kroonlijst met triglyphen. Deuromlijsting met kroonlijst op tandlijst;..

woonhuis

Oude Dieze 8
's Hertogenbosch
Uit 1888 daterend, in schoon metselwerk opgetrokken, neo-renaissance pand met verdieping onder met rode Hollandse pannen gedekt schilddak me..

Pand met verdieping onder met hollandse pannen gedekt schilddak

Oude Dieze 15
's Hertogenbosch
Pand (XIX B met oudere kern) met verdieping onder met Hollandse pannen gedekt schilddak. De in schoon metselwerk opgetrokken voorgevel met h..

In de rooilijn van de oude dieze gelegen voormalig herenhuis

Oude Dieze 10
's Hertogenbosch
Inleiding. Een in de rooilijn van de Oude Dieze gelegen voormalig HERENHUIS. Het betreft een tussenwoning op een rechthoekig perceel. Het i..

Kaart & Routeplanner

Route naar woonhuis in 's Hertogenbosch

Foto's (1)