Meer dan 63.000 rijksmonumenten


woonhuis in 's Hertogenbosch

Woonhuis

Oude Dieze 23
5211KT 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van woonhuis

Gepleisterd pand (XIX B; ten dele vernieuwd na brand in 1972) met verdieping onder met grijze betonpannen gedekt zadeldak met schild (voor) en met wolfeind (achter). In de voorgevel met cordonlijst en afgesloten door kroonlijst, op de begane grond drie gekoppelde, openslaande deuren met bovenlicht afgedekt met kroonlijst en deur met bovenlicht; op de verdieping drie getoogde vensters met T-ramen, geprofileerde stucomlijsting en kuifstuk; twee gekoppelde dakkapellen met frontons en gesneden wangen. Tegen de zuid-oost gevel een boven de Dieze hangende waranda van hout, waarop twee stel openslaande deuren uitkomen met bovenlicht; vensters met 4-ruits draairamen en bovenlicht. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21759
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van woonhuis in 's Hertogenbosch

Pand met verdieping onder met blauwe hollandse pannen gedekt zadeldak met schild en tegen gepleisterde tuitgevel

Oude Dieze 21
's Hertogenbosch
Pand (XIX B met oudere kern) met verdieping onder met blauwe Hollandse pannen gedekt zadeldak met schild (voor) en tegen gepleisterde tuitge..

woonhuis

Oude Dieze 19
's Hertogenbosch
19e-Eeuws, dubbel KOETSHUIS onder breed en hoog met blauwe Hollandse pannen gedekt zadeldak met schild (voor) en tegen gepleisterde topgevel..

Groot woonhuis

Oude Dieze 12
's Hertogenbosch
Inleiding. Groot WOONHUIS, gelegen op de hoek van de Oude Dieze met de Triniteitsstraat, gebouwd in 1888 in opdracht van mr. Theodore Serra..

Huis met eenvoudige gevel

Oude Dieze 17
's Hertogenbosch
HUIS met eenvoudige gevel; schuiframen, beneden luiken; kroonlijst op gesneden consoles in régence stijl. Omstreeks 1775.

In de rooilijn van de oude dieze gelegen voormalig herenhuis

Oude Dieze 10
's Hertogenbosch
Inleiding. Een in de rooilijn van de Oude Dieze gelegen voormalig HERENHUIS. Het betreft een tussenwoning op een rechthoekig perceel. Het i..

Kaart & Routeplanner

Route naar woonhuis in 's Hertogenbosch

Foto's (2)