Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met verdieping onder met blauwe hollandse pannen gedekt zadeldak met schild en tegen gepleisterde tuitgevel in 's Hertogenbosch

Woonhuis

Oude Dieze 21
5211KT 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van Pand met verdieping onder met blauwe hollandse pannen gedekt zadeldak met schild en tegen gepleisterde tuitgevel

Pand (XIX B met oudere kern) met verdieping onder met blauwe Hollandse pannen gedekt zadeldak met schild (voor) en tegen gepleisterde tuitgevel (achter). De gebosseerd gepleisterde voorgevel is afgesloten door een geprofileerde kroonlijst doorlopend naar nr 19 en bevat een deur met bovenlicht en gesneden kalf met tandlijst, vensters met 6-ruits schuiframen en een zolderlicht. Inwendig; enkelvoudige balklagen; kap met vier schaarspanten met balk. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21758
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met verdieping onder met blauwe hollandse pannen gedekt zadeldak met schild en tegen gepleisterde tuitgevel in 's Hertogenbosch

woonhuis

Oude Dieze 23
's Hertogenbosch
Gepleisterd pand (XIX B; ten dele vernieuwd na brand in 1972) met verdieping onder met grijze betonpannen gedekt zadeldak met schild (voor) ..

woonhuis

Oude Dieze 19
's Hertogenbosch
19e-Eeuws, dubbel KOETSHUIS onder breed en hoog met blauwe Hollandse pannen gedekt zadeldak met schild (voor) en tegen gepleisterde topgevel..

Groot woonhuis

Oude Dieze 12
's Hertogenbosch
Inleiding. Groot WOONHUIS, gelegen op de hoek van de Oude Dieze met de Triniteitsstraat, gebouwd in 1888 in opdracht van mr. Theodore Serra..

Huis met eenvoudige gevel

Oude Dieze 17
's Hertogenbosch
HUIS met eenvoudige gevel; schuiframen, beneden luiken; kroonlijst op gesneden consoles in régence stijl. Omstreeks 1775.

In de rooilijn van de oude dieze gelegen voormalig herenhuis

Oude Dieze 10
's Hertogenbosch
Inleiding. Een in de rooilijn van de Oude Dieze gelegen voormalig HERENHUIS. Het betreft een tussenwoning op een rechthoekig perceel. Het i..

Kaart & Routeplanner

Route naar Pand met verdieping onder met blauwe hollandse pannen gedekt zadeldak met schild en tegen gepleisterde tuitgevel in 's Hertogenbosch

Foto's (1)