Meer dan 63.000 rijksmonumenten


woonhuis in 's Hertogenbosch

Woonhuis

Nieuwstraat 26
5211NL 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van woonhuis

Vermoedelijk 18e eeuws pand met verdieping onder met blauwe Hollandse pannen gedekt omlopend schilddak. Vijf vensterassen brede, gebosseerd gepleisterde voorgevel (XIXc) met hardstenen plint, cordonlijst, deur met bovenlicht en vensters met T-ramen, alle voorzien van afgeronde bovenhoeken, geprofileerde stucwerklijst en kuifstuk, en afgesloten met geprofileerde kroonlijst. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21746
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van woonhuis in 's Hertogenbosch

woonhuis

Nieuwstraat 24
's Hertogenbosch
In oorsprong vermoedelijk 17e of 18e eeuws pand met verdieping onder met blauwe Hollandse pannen gedekt zadeldak tussen puntgevels (nok even..

Voormalig koetshuis

Nieuwstraat 19
's Hertogenbosch
Voormalig koetshuis (XIX B); aan de Dieze gelegen, in schoon metselwerk opgetrokken pand zonder verdieping onder met blauwe Hollandse pannen..

gebouw

Nieuwstraat 34
's Hertogenbosch
Aan 13e eeuwse waterpoort grenzend, over de Dieze gebouwd, reeds vanaf de middeleeuwen tot het Groot-Ziekengasthuis behorend pand (XV B) met..

gebouw

Nieuwstraat 34
's Hertogenbosch
Inleiding. Het ZIEKENHUIS met zusterKLOOSTER en KAPEL is gelegen aan de westelijke zijde van het terrein van het Groot Ziekengasthuis. Vana..

Complex GZG

Nieuwstraat 34
's Hertogenbosch
Inleiding. Het bij het Groot Ziekengasthuis behorende MariaPAVILJOEN, dat bestemd was voor patiƫnten met besmettelijke ziekten is gelegen ..

Kaart & Routeplanner

Route naar woonhuis in 's Hertogenbosch

Foto's (1)