Meer dan 63.000 rijksmonumenten


woonhuis in 's Hertogenbosch

Woonhuis

Molenstraat 2
5211DR 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van woonhuis

In oorsprong vermoedelijk 16e eeuws, gedeeltelijk over de Dieze gebouwd pand zonder verdieping bestaande uit: -een oostelijk gedeelte onder met rode Hollandse pannen gedekt wolfdak, met twee 9-ruits ramen in de noordgevel en zes rondboogvensters met 6-ruits ramen in de zuidgevel. -een westelijk gedeelte onder met blauwe Hollandse pannen gedekt schilddak, dat boven de hogere westgevel is afgewolfd en bij de inspringende noord-westhoek is ingekort. Aan de noordzijde boven de Dieze een 6-ruits schuifraam en een dakkapel met 4-ruits schuifraam; in de inspringende hoek schuingeplaatste inrijdeuren en een 6-ruits venster aan de westzijde en een 8- en 4- ruits schuifraam en een gevelsteen aan de noordzijde; in de westgevel met vlechtingen deur met bovenlicht, 6-ruits schuifraam en rondgesloten vensternis. Inwendig: enkelvoudige balklaag; kap met grenen dekbalkjukken en schaarspanten met balk; windas; hardstenen drinkbakken van voormalige paardestal (Het pand is in 1978 gerestaureerd). (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21738
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van woonhuis in 's Hertogenbosch

De Drie Kronen

Korenbrugstraat 14
's Hertogenbosch
Pakhuis De Drie Kronen met ten dele in het begin der 19e eeuw vernieuwde gevel. Inwendig: eiken trap (1651), een doorgang met engelkopje in..

woonhuis

Korenbrugstraat 11
's Hertogenbosch
Drie vensterassen breed en vier vensterassen diep pand (XIX B) met verdieping onder met blauwe Hollandse pannen gedekt omlopend schilddak; w..

Pand met twee verdiepingen onder met pannen gedekt zadeldak met schild en tegen trapgevel

Molenstraat 1
's Hertogenbosch
16e eeuws pand met twee verdiepingen onder met pannen gedekt zadeldak met schild (voor) en tegen trapgevel (achter); in 1913 sterk verbouwd,..

Het Keershuis

Lepelstraat 12
's Hertogenbosch
Het Keershuis. Laatgotisch huis. Zijgevel aan de St.Janstraat met overgekraagde verdieping en achtergevel met oorspronkelijk zadeldakvormig ..

Laatgotisch huis

Sint Jansstraat 1
's Hertogenbosch
Laatgotisch huis. Overgekraagde verdieping; zijtrapgevel met steile trappen. Beneden houten kruiskozijnen. Aansluitend bij zijgevel van Lepe..

Kaart & Routeplanner

Route naar woonhuis in 's Hertogenbosch

Foto's (1)