Meer dan 63.000 rijksmonumenten


woonhuis in 's Hertogenbosch

Woonhuis

Molenstraat 31
5211DR 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van woonhuis

Laat 17e eeuws pand met verdieping onder met Hollandse pannen gedekt zadeldak tegen ingezwenkte halsgevel (voor) en met schild (achter); zijgevels in de 19e eeuw iets verhoogd. Deuren met bovenlicht en 6-ruits schuiframen in het voorste gedeelte; het achterste gedeelte (Walpoort 1 a en 3) is in 1924 vrij sterk vernieuwd en van nieuwe vensters en deuren voorzien. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21737
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van woonhuis in 's Hertogenbosch

woonhuis

Molenstraat 16
's Hertogenbosch
In oorsprong waarschijnlijk 17e eeuws, gedeeltelijk over de Dieze gebouwd pand zonder verdieping onder twee met blauwe Hollandse pannen gede..

Brug over de dieze, naar het uilenburgstraatje toe

Uilenburg (brug) Ong tussen 10 en 13
's Hertogenbosch
Brug over de Dieze, naar het Uilenburgstraatje toe.

woonhuis

Poort van Diepen 2
's Hertogenbosch
Aan de zuidzijde langs de Binnen Dieze gelegen, 18e eeuwse pand met verdieping onder met pannen gedekt zadeldak tussen (gedeeltelijk) geplei..

Aan de zuidzijde langs de Binnen Dieze gelegen, in gele baksteen opgetrokken pand met verdieping onder met pannen gedekt zadeldak

Poort van Diepen 1
's Hertogenbosch
Aan de zuidzijde langs de Binnen Dieze gelegen, in gele baksteen opgetrokken pand (XVIII B) met verdieping onder met pannen gedekt zadeldak...

Gebouw met topgevel

Uilenburg 14
's Hertogenbosch
Gebouw met topgevel. Poortje met geblokte natuurstenen omlijsting, 1649 blijkens jaartal. Oude deuren met een fraai gesneden middenstijl (ma..

Kaart & Routeplanner

Route naar woonhuis in 's Hertogenbosch

Foto's (3)