Meer dan 63.000 rijksmonumenten


woonhuis in 's Hertogenbosch

Woonhuis

Markt 61
5211JW 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van woonhuis

Twee vensterassen breed pand (XIXc) met twee verdiepingen onder met blauwe Hollandse pannen gedekt zadeldak met schild (voor). De gepleisterde voorgevel is afgesloten door een kroonlijst met consoles, omlijste velden, tandlijst en goot op klossen; de gedeeltelijk hardstenen pui gaat grotendeels schuil achter latere wijzigingen; op de verdieping een hardstenen borstwering met balusters op hardstenen consoles en vensters met afgeronde bovenhoeken en geprofileerde omlijsting met kuifstuk; op de tweede verdieping een balcon met fraai gietijzeren hek en rustend op drie consoles met Atlanten, vensters met afgeronde bovenhoeken geprofileerde omlijsting met kuifstuk en muurdammen met gecanneleerde pilasters. Inwendig: kelder met tongewelf; rijk geprofileerde en gedetailleerde betimmeringen, stucwerkplafonds en trappehuis (XIXc). (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21730
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van woonhuis in 's Hertogenbosch

De Roodenburgh

Markt 73
's Hertogenbosch
winkel-woonhuis met achterhuis 'De Roodenburgh', Markt 73 's-Hertogenbosch Inleiding. Het WINKEL-WOONHUIS met ACHTERHUIS is in 1910 gebouw..

Leeuwenburg

Markt 51
's Hertogenbosch
Van het huis De Leeuwenburg zijn zes travee├źn van de tweebeukige kelders bewaard, welke ribgewelven op natuurstenen zuiltjes met vierkante ..

Huis met rijke neogotische gevel uit plm 1845, spitsboogvensters met gietijzeren traceringen

Markt 39
's Hertogenbosch
HUIS met rijke neogotische gevel uit plm 1845, spitsboogvensters met gietijzeren traceringen. Gevel ingedeeld door rolstaven en boogfriezen...

Huis onder schilddak en met eenvoudige lijstgevels

Markt 18
's Hertogenbosch
Huis onder schilddak en met eenvoudige lijstgevels, 18e eeuw.

De Moriaan

Markt 79
's Hertogenbosch
De Moriaan. Zou gesticht zijn rond 1185; in huidige vorm grotendeels 13e eeuw. Linker voorhelft veranderd door inbouw van een ander huis. Ba..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)