Meer dan 63.000 rijksmonumenten


woonhuis in 's Hertogenbosch

Woonhuis

Markt 11
5211JV 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van woonhuis

In 1861 naar ontwerp van de Brusselse architect P.Peeters gebouwd, vier vensterassen breed pand met verdieping onder met blauwe Hollandse pannen gedekt schilddak. De gepleisterde voorgevel heeft een hardstenen plint, is op de begane grond in vier vakken verdeeld door pilasters afgedekt met kroonlijst op zware consoles, heeft op de begane grond rondgesloten vensters en een deur met boven elk een oculus, heeft op de verdieping een eenvoudig gedecoreerde cordonband en vensters met geprofileerde omlijsting en T-ramen en is afgesloten door een kroonlijst met omlijste velden, zware consoles, tandlijst en acroteria ter hoogte van de consoles. Boven de kroonlijst een attiek met segmentboog in het midden, afgesloten met geprofileerde lijst en bekroond door een opvliegende adelaar. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21721
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van woonhuis in 's Hertogenbosch

De Vijf Vocalen

Markt 13
's Hertogenbosch
De Vijf Vocalen. Bij de verbouwing in 1760 werden de letters A E I O U tegen de omgekorniste kroonlijst aangebracht. Schilddak.

De Witvoet

Kolperstraat 2
's Hertogenbosch
De Witvoet. Huis met ingezwenkte halsgevel met aan hun uiteinden toegespitste rollagen langs de hals. Gebogen fronton met jaartal 1745 en da..

woonhuis

Kolperstraat 3
's Hertogenbosch
In oorsprong vermoedelijk 17e eeuws, gedeeltelijk onderkelderd pand met twee verdiepingen onder met pannen gedekt zadeldak (dwarskap) tussen..

Amicitia

Markt 15
's Hertogenbosch
sociƫteitsgebouw Amicitia, 18e eeuws met uitgebouwd uitwendig gepleisterd buffet aan de Kolperstraat. Ontstaan uit samenvoeging van ' t Wit..

Het Vosken

Markt 5
's Hertogenbosch
Het Vosken. Huis met trapgevel uit begin 17e eeuw. Natuurstenen banden, blokken en waterlijsten. Uitgekraagde togen boven de korfbogige vens..

Kaart & Routeplanner

Route naar woonhuis in 's Hertogenbosch

Foto's (1)