Meer dan 63.000 rijksmonumenten


woonhuis in 's Hertogenbosch

Woonhuis

Korenbrugstraat 11
5211EG 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van woonhuis

Drie vensterassen breed en vier vensterassen diep pand (XIX B) met verdieping onder met blauwe Hollandse pannen gedekt omlopend schilddak; westelijke gevel loopt diep door tot aan de Dieze-sluis. Gevels met gebosseerd gepleisterde plint, cordonlijst en afgesloten door kroonlijst met consoles en zolder-tweelichten in het fries; op de begane grond rondboog vensters met 8-ruits raam en geprofileerde stucwerkomlijsting; op de verdieping getoogde vensters met 6-ruits raam en geprofileerde stucwerkomlijsting, die aan de bovenzijde extra zwaar is aangezet en uitspringt. Aan de straatzijde zijn de vensters en deur op de begane grond gemoderniseerd. Oude kelder met tongewelf. Aan de achterzijde een vastgebouwd achterhuis met verdieping onder met pannen gedekt zadeldak; gevelbehandeling en vensters overeenkomstig het hoofdhuis. In het achterhuis kelder met tongewelf en moeren kinderbinten balklagen. Gevels omstreeks 1975 wit geverfd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21683
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van woonhuis in 's Hertogenbosch

De Drie Kronen

Korenbrugstraat 14
's Hertogenbosch
Pakhuis De Drie Kronen met ten dele in het begin der 19e eeuw vernieuwde gevel. Inwendig: eiken trap (1651), een doorgang met engelkopje in..

woonhuis

Molenstraat 2
's Hertogenbosch
In oorsprong vermoedelijk 16e eeuws, gedeeltelijk over de Dieze gebouwd pand zonder verdieping bestaande uit: -een oostelijk gedeelte onder ..

Pand met twee verdiepingen onder met pannen gedekt zadeldak met schild en tegen trapgevel

Molenstraat 1
's Hertogenbosch
16e eeuws pand met twee verdiepingen onder met pannen gedekt zadeldak met schild (voor) en tegen trapgevel (achter); in 1913 sterk verbouwd,..

Het Keershuis

Lepelstraat 12
's Hertogenbosch
Het Keershuis. Laatgotisch huis. Zijgevel aan de St.Janstraat met overgekraagde verdieping en achtergevel met oorspronkelijk zadeldakvormig ..

Huis met lijstgevel met oorspronkelijk doorgaande jonische pilasters

Kruisstraat 34
's Hertogenbosch
Huis met lijstgevel met oorspronkelijk doorgaande jonische pilasters, 17e of 18e eeuw.

Kaart & Routeplanner

Route naar woonhuis in 's Hertogenbosch

Foto's (1)