Meer dan 63.000 rijksmonumenten


woonhuis in 's Hertogenbosch

Woonhuis

Kolperstraat 3
5211KB 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van woonhuis

In oorsprong vermoedelijk 17e eeuws, gedeeltelijk onderkelderd pand met twee verdiepingen onder met pannen gedekt zadeldak (dwarskap) tussen tuitgevels met vlechtingen. De voorgevel (XIX B) is opgetrokken in schoon metselwerk, vier vensterassen breed en afgesloten met forse, geprofileerde kroonlijst; op de begane grond twee 8-ruits schuiframen, daaronder twee kelderluiken, en een vrijwel gave, houten, 19e eeuwse winkelpui; op de 1e verdieping 6-ruits schuiframen; op de 2e verdieping 4-ruits draairamen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21680
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van woonhuis in 's Hertogenbosch

Gedeeltelijk onderkelderd pand met drie verdiepingen onder met pannen gedekt schilddak

Kolperstraat 7
's Hertogenbosch
Gedeeltelijk onderkelderd PAND (XIX B) met drie verdiepingen onder met pannen gedekt schilddak. De drie vensterassen brede, gepleisterde - o..

De Vijf Vocalen

Markt 13
's Hertogenbosch
De Vijf Vocalen. Bij de verbouwing in 1760 werden de letters A E I O U tegen de omgekorniste kroonlijst aangebracht. Schilddak.

woonhuis

Markt 11
's Hertogenbosch
In 1861 naar ontwerp van de Brusselse architect P.Peeters gebouwd, vier vensterassen breed pand met verdieping onder met blauwe Hollandse pa..

De Witvoet

Kolperstraat 2
's Hertogenbosch
De Witvoet. Huis met ingezwenkte halsgevel met aan hun uiteinden toegespitste rollagen langs de hals. Gebogen fronton met jaartal 1745 en da..

Amicitia

Markt 15
's Hertogenbosch
sociƫteitsgebouw Amicitia, 18e eeuws met uitgebouwd uitwendig gepleisterd buffet aan de Kolperstraat. Ontstaan uit samenvoeging van ' t Wit..

Kaart & Routeplanner

Route naar woonhuis in 's Hertogenbosch

Foto's (1)