Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met neogotische gevel uit omstreeks 1850 in 's Hertogenbosch

Woonhuis

Kerkstraat 34
5211KG 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van Huis met neogotische gevel uit omstreeks 1850

Huis met neogotische gevel uit omstreeks 1850. Rijk gesneden houten winkelpui met traceringen, arcaturen en twee beelden op voetstukken; bovenverdiepingen met hoekuitmetselingen waarop frontalen, boogfriezen en waterlijsten; segmentvormig overtoogde vensters met houten traceringen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21678
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met neogotische gevel uit omstreeks 1850 in 's Hertogenbosch

Huis met trapgevel uit het begin van de 17e eeuw

Korte Putstraat 9
's Hertogenbosch
Huis met trapgevel uit het begin van de 17e eeuw. Natuurstenen band en waterlijst. Uitgekraagde togen boven de beide vensters van de verdiep..

Huis met gebosseerd gepleisterde gevel met schuiframen en ingangspartij bestaande uit geblokte pilasters met kroonlijst waaronder triglyphen met drupp ..

Kerkstraat 56
's Hertogenbosch
Huis met gebosseerd gepleisterde gevel met schuiframen en ingangspartij bestaande uit geblokte pilasters met kroonlijst waaronder triglyphen..

woonhuis

Kerkstraat 47
's Hertogenbosch
Vermoedelijk 17e eeuws pand - voorhuis met vast, van een met tongewelf onderkelderde opkamer voorzien achterhuis - onder met pannen gedekt s..

Huis, bestaande uit twee panden

Kerkstraat 71
's Hertogenbosch
Huis, bestaande uit twee panden, waarvan het linkse met gebosseerd, gepleisterde lijstgevel en schuiframen uit omstreeks 1800, het rechtse m..

Pand met twee verdiepingen onder met pannen gedekt schilddak

Kerkstraat 73
's Hertogenbosch
Pand met twee verdiepingen onder met pannen gedekt schilddak. De in schoon metselwerk opgetrokken voorgevel heeft een gave houten winkelpui ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (5)