Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Eenvoudig 19e-eeuws pandje met verdieping onder met blauwe hollandse pannen gedekt schilddak en met aan de oostzijde overbouwde poort naar binnenterrein in 's Hertogenbosch

Woonhuis

Keizerstraat 12 A
5211HG 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van Eenvoudig 19e-eeuws pandje met verdieping onder met blauwe hollandse pannen gedekt schilddak en met aan de oostzijde overbouwde poort naar binnenterrein

Eenvoudig 19e eeuws pandje met verdieping onder met blauwe Hollandse pannen gedekt schilddak en met aan de oostzijde overbouwde poort naar binnenterrein. Vensters met 6-ruits schuiframen op begane grond en verdieping. Voorgevel met gepleisterde plint, cordonlijst en eenvoudige geprofileerde kroonlijst. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21672
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Eenvoudig 19e-eeuws pandje met verdieping onder met blauwe hollandse pannen gedekt schilddak en met aan de oostzijde overbouwde poort naar binnenterrein in 's Hertogenbosch

Voormalig roomsch weeshuis

Keizerstraat 12
's Hertogenbosch
Voormalig Roomsch Weeshuis. Gevestigd in het voormalige Hof van Zevenbergen (XVI A), in 1662 en 1695 verbouwd en in 1778 tot weeshuis ingeri..

Huis van bewaring

Sint Jorisstraat 29
's Hertogenbosch
Huis van Bewaring. Gevel in stijlvolle baksteenarchitectuur uit omstreeks 1840; wit-houten fronton boven ingangsrisaliet; hardstenen deuroml..

Huis met 19e-eeuwse, eenvoudige gewitte gevel, waarachter, blijkens het metselwerk, nog delen van het daar in 1591 gevestigde karthuizerklooster schui ..

Sint Jorisstraat 25
's Hertogenbosch
HUIS met 19e eeuwse, eenvoudige gewitte gevel, waarachter, blijkens het metselwerk, nog delen van het daar in 1591 gevestigde Karthuizerkloo..

Woning in klassicistische stijl behorend bij het huis van bewaring

Sint Jorisstraat 27
's Hertogenbosch
Woning in klassicistische stijl uit omstreeks 1840, behorend bij het Huis van Bewaring. Met hek.

Pand met verdieping onder met rode hollandse pannen gedekt zadeldak met schild en tegen topgevel

Sint Jorisstraat 17
's Hertogenbosch
Pand met verdieping onder met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak met schild (voor) en tegen topgevel (achter). Gepleisterde, op de begane..

Kaart & Routeplanner

Route naar Eenvoudig 19e-eeuws pandje met verdieping onder met blauwe hollandse pannen gedekt schilddak en met aan de oostzijde overbouwde poort naar binnenterrein in 's Hertogenbosch

Foto's (2)