Meer dan 63.000 rijksmonumenten


woonhuis in 's Hertogenbosch

Woonhuis

Karrenstraat 1
5211EH 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van woonhuis

Vermoedelijk 16e of 17e eeuws pand met drie verdiepingen onder met pannen gedekt zadeldak (dwarskap) tussen puntgevels. In de gepleisterde voorgevel deur met bovenlicht, op de eerste drie etages elk vier vensters met (6-ruits) schuiframen en op de derde verdieping drie 4-ruits schuiframen. In de gepleisterde zuidelijke topgevel deur met gedeeld bovenlicht en winkelruit op begane grond en per verdieping een recht (1e verd.) of rondgesloten tweelichtvenster en 4-ruitsraam in geveltop. Inwendig: kelders met tongewelven; enkelvoudige balklagen; kap met schaarspanten met balk. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21662
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van woonhuis in 's Hertogenbosch

De Put

Tweede Korenstraatje 18
's Hertogenbosch
De Put, uit 1670. Huis met bakstenen gevel van het smalle Vingboons-type; geleed door vier doorgaande jonische pilasters, met natuurstenen k..

De Sester

Karrenstraat 10
's Hertogenbosch
Huis De Sester. Gepleisterde lijstgevel. Gesneden kroonlijst met consoles, omstreeks 1770. Schuiframen; die op de eerste verdieping met spit..

woonhuis

Karrenstraat 6
's Hertogenbosch
In schoon metselwerk opgetrokken, 18e eeuws pand met verdieping onder met pannen gedekt zadeldak. De voorgevel, een tuitgevel met vlechtinge..

Huis met topgevel waarin schuiframen

Karrenstraat 12
's Hertogenbosch
Huis met topgevel waarin schuiframen, 18e eeuw.

Huis van eenvoudige gevel uit 1779 blijkens steen

Karrenstraat 9
's Hertogenbosch
Huis van eenvoudige gevel uit 1779 blijkens steen; gesneden kroonlijst met consoles. Benedenpartij geheel gewijzigd. In oorsprong XVIe eeuws..

Kaart & Routeplanner

Route naar woonhuis in 's Hertogenbosch

Foto's (1)