Meer dan 63.000 rijksmonumenten


woonhuis in 's Hertogenbosch

Woonhuis

Hinthamerstraat 196
5211MX 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van woonhuis

Drie vensterassen breed pand (XIX B) met verdieping onder met blauwe Hollandse pannen gedekt zadeldak tegen topgevel (achter) en met schild (voor). De gebosseerd gepleisterde voorgevel heeft een (in 1975 gereconstrueerde) pui bestaande uit een dubbele deur met hardstenen stoep en gedeeld bovenlicht en aan beide zijden gekoppeld aan een 6-ruits raam; de penanten zijn boven de hardstenen vensterbanken voorzien van houten pilasters met opgelegd lijstwerk en afgedekt door gootlijst. Op de verdieping drie vensters met 6-ruits schuiframen, afgeronde bovenhoeken, geprofileerde stucwerkomlijsting en hardstenen vensterbanken. De gevel is afgesloten door een brede geprofileerde kroonlijst met in het fries drie zolder-tweelichten. Onder het pand een oude kelder met tongewelf. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21643
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van woonhuis in 's Hertogenbosch

gebouw

Hinthamerstraat 190
's Hertogenbosch
Inleiding. De WINKEL met WOONHUIS "In de Drij Swarte Mollen" is gelegen aan de noordelijke zijde van de Hinthamerstraat, op de hoek van de ..

Pand met twee verdiepingen onder met blauwe hollandse pannen gedekt zadeldak tegen topgevel met vlechtingen en met schild boven de in schoon metselwer ..

Hinthamerstraat 199
's Hertogenbosch
PAND met twee verdiepingen onder met blauwe Hollandse pannen gedekt zadeldak tegen topgevel met vlechtingen (achter) en met schild boven de ..

Huis met lijstgevel

Hinthamerstraat 184
's Hertogenbosch
Huis met lijstgevel uit het begin van de 19e eeuw. Schuiframen, voorzien van klossen met druppen onder de wisseldorpels.

Geneeskundig Gesticht Reinier van Arkel

Hinthamerstraat 203
's Hertogenbosch
Geneeskundig Gesticht Reinier van Arkel. Ingevolge Koninklijk Besluit van 2 augustus 1972 nummer 28 betreft bescherming het met een zadeldak..

woonhuis

Hinthamerstraat 210
's Hertogenbosch
Waarschijnlijk 16e eeuws pand met verdiep onder met blauwe Hollandse pannen gedekt zadeldak tegen puntgevel (achter) en tegen klokgevel (XVI..

Kaart & Routeplanner

Route naar woonhuis in 's Hertogenbosch

Foto's (1)