woonhuis in 's Hertogenbosch

Hinthamerstraat 18
5211MP 's Hertogenbosch

Beschrijving van woonhuis

In oorsprong waarschijnlijk 15e eeuws, in de 19e eeuw gepleisterd hoekpand - voorhuis met vast achterhuis - met twee verdiepingen onder met pannen gedekt zadeldak met schild (voor) en tegen topgevel (achter). De drie vensterassen brede voorgevel is gebosseerd gepleisterd, heeft een moderne winkelpui, cordonlijsten, vensters met schuif- en T-ramen, afgeronde bovenhoeken en geprofileerde stucwerkomlijsting met kuif en is afgesloten door geprofileerde kroonlijst met tandlijst. In de zijgevel rechtgesloten vensters met T-ramen, ten dele zeer lange staafankers en op de verdiepingen een op twee boogjes uitkragend, voormalig rookkanaal. In de achtergevel restanten van oud metselwerk met speklagen van witte Brabantse steen. Inwendig in het voorhuis: kelder met tongewelf en insteekgewelven; moer- en kinderbinten balklagen; kap met drie oude eiken dekbalkjukken en vernieuwde schaarspanten en sporen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)