Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Geneeskundig Gesticht Reinier van Arkel in 's Hertogenbosch

Gebouw

Hinthamerstraat 203
5211MN 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van Geneeskundig Gesticht Reinier van Arkel

Geneeskundig Gesticht Reinier van Arkel. Ingevolge Koninklijk Besluit van 2 augustus 1972 nummer 28 betreft bescherming het met een zadeldak afgedekte gedeelte, evenwijdig aan de Hinthamerstraat gelegen, het evenwijdig aan de St.Jacobsstraat gelegen gedeelte, een loodrecht op de St.Jacobsstraat met een zadeldak afgedekt gelegen gedeelte en voorts een aantal gedeelten welke in het Koninklijk Besluit via een tekening zijn aangegeven. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21620
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Geneeskundig Gesticht Reinier van Arkel in 's Hertogenbosch

Huis onder schilddak en met gebosseerd gepleisterde lijstgevel waarin empire-schuiframen

Hinthamerstraat 207
's Hertogenbosch
Huis onder schilddak en met gebosseerd gepleisterde lijstgevel waarin empire-schuiframen, omstreeks 1830. Zie ook Koninklijk Besluit van 2 a..

woonhuis

Hinthamerstraat 210
's Hertogenbosch
Waarschijnlijk 16e eeuws pand met verdiep onder met blauwe Hollandse pannen gedekt zadeldak tegen puntgevel (achter) en tegen klokgevel (XVI..

Huis met eenvoudige lijstgevel met kroonlijst op klossen

Hinthamerstraat 212
's Hertogenbosch
Huis met eenvoudige lijstgevel met kroonlijst op klossen; rijkgesneden bovenlicht van ingang en deurkalf met jaartal 1782; fraaie schuiframe..

Pand met twee verdiepingen onder met blauwe hollandse pannen gedekt zadeldak tegen topgevel met vlechtingen en met schild boven de in schoon metselwer ..

Hinthamerstraat 199
's Hertogenbosch
PAND met twee verdiepingen onder met blauwe Hollandse pannen gedekt zadeldak tegen topgevel met vlechtingen (achter) en met schild boven de ..

woonhuis

Hinthamerstraat 196
's Hertogenbosch
Drie vensterassen breed pand (XIX B) met verdieping onder met blauwe Hollandse pannen gedekt zadeldak tegen topgevel (achter) en met schild ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Geneeskundig Gesticht Reinier van Arkel in 's Hertogenbosch

Foto's (2)