Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pastorie in 's Hertogenbosch

Woonhuis

Hinthamerstraat 177
5211ML 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van Pastorie

Pastorie der St.Jacobskerk; gedeeltelijk onderkelderd, in oorsprong waarschijnlijk 17e eeuws en in de 19e eeuw gebosseerd gepleisterd pand met twee verdiepingen onder met blauwe Hollandse pannen gedekt schilddak, dat door sloop van de naastliggende panden in ca. 1930 tot hoekpand is geworden. De gevels hebben een hardstenen plint, cordonlijsten en zijn afgesloten met een gestucte geprofileerde kroonlijst met goot op klossen; op de begane grond vensters met stalen 8-ruits ramen en aan de voorzijde met geprofileerde stucwerkomlijsting en kuif; op de verdieping vensters met 6-ruits stalen ramen en aan de voorzijde met geprofileerde omlijsting. Aan de voorzijde deur met bovenlicht, stucwerk omlijsting en kuif. Inwendig moer- en kinderbinten balklagen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21617
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pastorie in 's Hertogenbosch

Vier vensterassen breed pand met verdieping onder met pannen gedekt schilddak

Hinthamerstraat 181
's Hertogenbosch
Vier vensterassen breed pand (XIXb) met verdieping onder met pannen gedekt schilddak. De gepleisterde, op de begane grond gebosseerde, voorg..

De Kalverendans en De Hopsack

Hinthamerstraat 183
's Hertogenbosch
Inleiding. Het HERENHUIS is gelegen aan de zuidelijke zijde van de Hinthamerstraat, in het centrum van 's-Hertogenbosch. De kern van het he..

Monumentaal pand met koetshuis

Hinthamerstraat 176
's Hertogenbosch
Monumentaal pand met koetshuis uit omstreeks 1840. Beganegronds van hardsteen met bossingen, boven gepleisterd. Vlakke cordonlijst onder de ..

Huis met lijstgevel

Hinthamerstraat 184
's Hertogenbosch
Huis met lijstgevel uit het begin van de 19e eeuw. Schuiframen, voorzien van klossen met druppen onder de wisseldorpels.

Pand met pilastergevel met hoog schilddak evenwijdig aan de gevel

Hinthamerstraat 164
's Hertogenbosch
Pand met pilastergevel met hoog schilddak evenwijdig aan de gevel; natuurstenen korintische kolossaalpilasters, in twee der pilasters een ui..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)