Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Onderkelderd pand, met verdieping onder blauwe Hollandse pannen gedekt, afgewolfd zadeldak in 's Hertogenbosch

Woonhuis

Buitenhaven 8
5211TP 's Hertogenbosch
Noord Brabant

Bouwjaar: 19e eeuw (verhoogd)


Beschrijving van Onderkelderd pand, met verdieping onder blauwe Hollandse pannen gedekt, afgewolfd zadeldak

Onderkelderd pand, met verdieping onder blauwe Hollandse pannen gedekt, afgewolfd zadeldak. De voorgevel is in de 19e eeuw verhoogd met een lage tweede verdieping, gepleisterd en afgesloten met een geprofileerde kroonlijst; de gevel bevat een deur met bovenlicht en vensters met afgeronde bovenhoeken, een geprofileerde omlijsting en glas-in-lood in de bovenlichten; in de plint twee getoogde kelderlichten. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21590
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Onderkelderd pand, met verdieping onder blauwe Hollandse pannen gedekt, afgewolfd zadeldak in 's Hertogenbosch

Vroeg 19e-eeuws gepleisterd pand met mogelijk oudere kern

Buitenhaven 9
's Hertogenbosch
Vroeg 19e eeuws gepleisterd pand met mogelijk oudere kern, met verdieping en onder met blauwe Hollandse pannen gedekt schilddak, De met een ..

woonhuis

Brede Haven 5
's Hertogenbosch
Inleiding. WOONHUIS met voormalige bedrijfsruimte op de begane grond, in 1889 gebouwd in Neo-Renaissance vormen. Rond 1995 gerenoveerd. Om..

Voorhuis met vast achterhuis met twee verdiepingen onder met blauwe Hollandse pannen gedekt schilddak

Brede Haven 2
's Hertogenbosch
In oorsprong 16e eeuws pand - voorhuis met vast achterhuis - met twee verdiepingen onder met blauwe Hollandse pannen gedekt schilddak. In 18..

'Dit is in Vlymen' uit 1635. Huis met trapgevel met natuurstenen banden, blokken en waterlijsten

Smalle Haven 23
's Hertogenbosch
'Dit is in Vlymen' uit 1635. HUIS met trapgevel met natuurstenen banden, blokken en waterlijsten. Vensters der eerste verdieping met Tudorbo..

gebouw

Visstraat 52
's Hertogenbosch
Hoekgebouwtjes behorende tot de voormalige, omstreeks 1870 gebouwde visbank. In schoon metselwerk opgetrokken pandjes ter grootte van een ve..

Kaart & Routeplanner

Route naar Onderkelderd pand, met verdieping onder blauwe Hollandse pannen gedekt, afgewolfd zadeldak in 's Hertogenbosch

Foto's (1)