Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand onder zadeldak in 's Hertogenbosch

Woonhuis

Brede Haven 71
5211TM 's Hertogenbosch
Noord Brabant

Bouwjaar: midden 17e eeuw


Beschrijving van Pand onder zadeldak

In oorsprong midden 17e eeuws pand met verdieping onder met rode pannen gedekt zadeldak tegen witgeverfde trapgevel (voor) en met schild (achter). In de voorgevel deur met bovenlicht en in totaal vijf vensters met 8- en 6-ruits schuiframen, op verdieping en in geveltop voorzien van 6-ruits roedenverdeling; gedicht ovaal venster in geveltop - natuurstenen afdekplaten op trappen; staafankers. In de achtergevel deur met 4-ruits bovenlicht, twee gekoppelde 8-ruits schuiframen op b.g. 6-ruits schuiframen; op verdieping staafankers. Enkelvoudige grenen balklagen; oorspronkelijke kap. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21589
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand onder zadeldak in 's Hertogenbosch

Pand onder verdieping

Brede Haven 70
's Hertogenbosch
In oorsprong midden 17e eeuws pand met verdieping onder met blauwe Hollandse pannen gedekt zadeldak tegen gepleisterde trapgevel (voor) en t..

woonhuis

Oliemolensingel 1
's Hertogenbosch
In 1898 gebouwde, in schoon metselwerk opgetrokken kopie van het uit 1638 daterende pand, dat ter plaatse gestaan heeft. Pand met verdieping..

weg en waterwerk

Brede Haven (peilschaal)
's Hertogenbosch
Inleiding. De PEILSCHAAL is gelegen in de kademuur van de Brede Haven, nabij de brug bij de Oliemolensingel. Circa tien meter ten zuiden va..

Draaibrug

Brugplein draaibrug
's Hertogenbosch
Inleiding. Gelijkarmige stalen DRAAIBRUG op stenen onderbouw met vakwerkhoofdliggers aan weerszijden van de rijvloer, tussen 1900 en 1902 g..

In de rooilijn en op de hoek van de van Tuldenstraat en jan Heinsstraat gelegen herenhuis

van Tuldenstraat 1
's Hertogenbosch
Inleiding. In de rooilijn en op de hoek van de Van Tuldenstraat en Jan Heinsstraat gelegen HERENHUIS. Linkergevel vrijliggend met klein erf..

Kaart & Routeplanner

Route naar Pand onder zadeldak in 's Hertogenbosch

Foto's (1)